Iceta a Torra: Quant temps pot continuar mal governant? Convoqui eleccions,el país ho agrairà

  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta lamenta que el govern "no tingui un horitzó clar de legislatura" i alerta Torra de "no cometre errors comesos en el passat"

"El seu govern no té el nivell de qualitat que el país mereix i necessita" ha denunciat aquest matí el president de Socialistes i Units per Avançar, Miquel Iceta, en la seva intervenció després de la compareixença del president de la Generalitat per donar compte de la modificació de la composició del Govern.

Iceta ha lamentat que el govern "no estigui proporcionant l'estabilitat necessària" i ha recriminat a Torra que s'estiguin demanant dotacions econòmiques a Espanya "però en canvi es pactés amb PP i Ciutadans per evitar un debat de pressupostos que hagués suposat una injecció de 2.200 milions d'euros", i que no es presenti el projecte dels pressupostos amb l'excusa de no tenir la majoria parlamentària quan és obligació de l'executiu fer-ho.

Pel líder socialista "les 106 votacions perdudes pel govern acrediten que no tenen majoria però a més no tenen un horitzó clar de legislatura". En aquest sentit, Iceta ha fet un resum dels "incompliments de mandats parlamentaris i compromisos adquirits davant la cambra: el Parlament va aprovar un mandat per a rebaixar el preu de les matrícules universitàries i per equiparar el preu dels màsters amb els graus. I vostès no ho fan. El Parlament va aprovar que es recuperés la corresponsabilitat de la Generalitat en el finançament de les escoles bressol municipals. I vostès no ho fan. El Parlament va aprovar que es milloressin les condicions de treball i els equipaments de policies i bombers. I vostès no ho fan. Vostès havien d'actualitzar el decret de menjadors escolars. I no ho fan. Vostès havien de desplegar la llei d'infància. I no ho fan. Vostès havien d'aprovar un decret llei d'accessibilitat al sistema de salut per reduir les llistes d'espera. I no ho fan. Vostès es van comprometre a aprovar per decret el reglament de turisme que, entre d'altres coses, havia de regular els allotjaments turístics. I no ho fan. Vostès es van comprometre a portar al Parlament un projecte de llei de la ciència. I no ho fan" ha enumerat Iceta, que també ha recordat a Torra que les llistes d'espera de proves diagnòstiques han crescut un 23'5% des que va prendre possessió del càrrec, que mentre hi ha 350.000 persones en situació de pobresa severa, la renda garantida de Ciutadania només té 120.000 beneficiaris, i que la patronal del Tercer Sector es queixa d'infrafinançament dels serveis: "President, el seu govern no està a l'altura. I ja fa deu mesos que desenvolupa la seva activitat. La qüestió és, saben on van? Quant  temps poden continuar mal governant? Convoquin eleccions, el país ho agrairà" ha conclòs.

Paraules clau: