Hi ha dues opcions: continuar amb un president independentista o donar pas a una nova etapa

  • Eva Granados
  • Actualitzat:
  • Creat:

Granados considera que el que s'ha de dirimir en les pròximes eleccions és si girem full o si continuem amb el procés. Si tenim un president independentista o un que doni veu a una nova etapa

"El govern de Pedro Sánchez té un projecte per Catalunya, un projecte que no hem trobat amb governs de dretes a Espanya i malauradament tampoc a Catalunya" ha constat aquest matí la viceprimera secretaria del PSC, Eva Granados, en una roda de premsa posterior a la Comissió Executiva del partit en la que han valorat molt positivament l'Agenda per al retrobament que Pedro Sánchez va presentar a la reunió amb Quim Torra.

Granados ha recordat que el PSC sempre ha estat ferm defensor del diàleg, "també Catalunya endins" i ha considerat que a la taula de diàleg entre governs, la generalitat hi hauria d'anar amb propostes consensuades i no només les dels partits independentistes. En aquest sentit, la viceprimera secretaria socialista, considera que "Catalunya ha de canviar de rumb" i es felicita per la constatació que, a les enquestes preelectorals "el PSC sigui el partit que més creix i el segon partit en nombre de vots". Els socialistes també constaten que hi ha una majoria de la societat catalana que rebutja la independència i que vol el diàleg, però que així i tot els partits independentistes sumen i creixen. Per això Granados alerta que "el que s'ha de dirimir en les pròximes eleccions és si girem full o si continuem amb el procés. Si tenim un president independentista o un que doni veu a una nova etapa. El PSC tenim clar que cal canvi i creiem que Miquel Iceta ha de ser el futur president de la Generalitat" ha conclòs.

Pel que fa al debat de pressupostos que es realitzarà aquest dimecres, Granados ha recordat que els socialistes presenten esmena a la totalitat, perquè "els pressupostos no solucionen les emergències socials del nostre país". La viceprimera secretària i diputada socialista, ha alertat que a Catalunya actualment "hi ha executats més diners dels que es pressuposten al projecte presentat pel govern. No aporten res."

Paraules clau: