Fem campanya amb el respecte i serenor que Catalunya necessita

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

El director de campanya del PSC considera a Iceta com a "l'únic candidat que pot canviar el rumb de la política catalana per arribar a acords"

El director de campanya del PSC, Salvador Illa, ha enviat aquest matí una carta als directors de campanya de la resta de formacions polítiques per explicar com els socialistes afrontem la campanya que comença el pròxim dilluns i "amb la voluntat de demanar els màxims esforços perquè la campanya transcorri en un clima de respecte i serenor perquè els ciutadans puguin contrastar tots els plantejaments i propostes que els partits els presentem i escollir aquell que considerin millor pel futur del nostre país".

Illa ha aprofitat la carta per adjuntar el programa dels socialistes "perquè els nostres adversaris coneguin les més de 700 propostes que fem" i per a obsequiar-los amb un llibre "com a gest de distensió per il·lustrar l'esperit" de la carta. Els llibres que Illa ha triat per a cada director són "Hacer Europa y no la guerra" d'Enrico Letta, pel director de Junts per Catalunya, "Oráculo manual y arte de prudencia" de Baltasar Gracián, pel d'ERC, "Aznar, ocho años de gobierno" de Jose Maria Aznar, per al de Ciutadans, "Biografia del silencio" de Pablo d'Ors, pel PP, "El imperio de lo efímero" de Gilles Lipovetsky, pel de Catalunya en Comú, i "Pascual Maragall. Pensament i acció" recopilat per Quim Bruguer, pel de la CUP.

El director de campanya del PSC, ha demanat a la resta de directors de campanya "reciprocitat" tant per mantenir un clima de respecte, com pel que fa a conèixer el seu programa electoral "que estudiarem amb atenció" ha dit.

Illa també ha aprofitat per recordar que els i les socialistes "considerem desproporcionades les mesures cautelars preses per l'Audiència Nacional. El que ens agradaria és que el Tribunal Constitucional apliqués els mateixos criteris que ja va aplicar a la Mesa del Parlament i les rebaixés.

Preguntat sobre les crítiques d'Inés Arrimadas sobre la Hisenda compartida, el secretari d'organització del PSC li ha donat la benvinguda al debat: "el que volem és debatre sobre com millorar el finançament a Catalunya" ha dit Illa, que ha explicat que la proposta socialista es basa en "aplicar el principi d'ordinalitat, que vam acordar ja els socialistes als acords de Granada de 2013, posar en practica el consorci tributari de Catalunya, per recaptar tots els impostos, i que es troba recollit a l'article 204 de l'Estatut, que no va ser esmenat pel TC, i el ferm compromís de Miquel Iceta a, defensar, si surt escollit president, els interessos de Catalunya com ho fan els presidents de les altres comunitats autònomes" en aquest sentit Illa ha considerat que Arrimadas "si creu que Catalunya no ha de tenir els recursos suficients per poder dur a terme les polítiques que els ciutadans necessiten, ho hauria d'explicar" i ha deixat clar que defensar els interessos dels catalans "no és defensar més privilegis, sinó el que en justícia ens correspon".

Salvador Illa també ha deixat clar que els vots socialistes "no faran president a un candidat que defensi la independència. Aspirem i creiem que estem en condicions que el nostre candidat pugui optar a la presidència de la Generalitat. Iceta és l'únic candidat que pot canviar el rumb de la política catalana per arribar a acords" ha conclòs.

Paraules clau: