Faig una crida a la gent d’esquerres a concentrar el vot en el PSC

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Iceta explica que si és president pensarà en tots i totes "perquè Catalunya som tots i no podem acceptar que algú parli en nom de tots si només ho fa mirant a una part"

“Volem tancar fractures i curar ferides, i per això insistim tant en aquesta campanya en el respecte i la reconciliació” ha afirmat aquest matí el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, en un acte a Girona, en el que ha estat acompanyat pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, la portaveu del grup municipal socialista a Girona, Sílvia Paneque, i el cap de llista per les comarques gironines, Rafel Bruguera.


Iceta ha agraït al Lehendakari Iñigo Urkullu “l’esforç que va fer per convèncer a Puigdemont que convoqués eleccions”. També a la gent d'Units per Avançar “aquest pacte entre diferents per aconseguir un objectiu en comú. Aquesta és la filosofía que cal a Catalunya- ha afirmat - fer un país de tots els colors i recuperar el respecte que s’ha perdut”. En aquest sentit, el candidat socialista ha dit que si esdevé president de la Generalitat vol ser president de tothom: “això no vol dir coincidir amb tots, però si prendre decisions pensant en tot el país i no només en una meitat" ha conclòs.

Pedro Sánchez avisa que si hi ha ganes de canviar Catalunya “als socialistes no ens regalen res i depen de tots els nostres vots, així que hem de sumar-los tots”. Sánchez ha dit no resignar-se a que el PSC sigui “ni la quarta, ni la tercera, ni la segona, sinó la primera força política a Catalunya perquè som el partit de la concòrdia i la convivència, que és el que necessita ara mateix Catalunya”. 

“Si la llibertat es crida amb odi, no s'està cridant llibertat" ha denunciat Sílvia Paneque, que ha recordat que els independentistes "ni tenien majoria parlamentària per tombar l'Estatut ni legitmitat democràtica per fer una DUI. Només han dividit i exclòs”.
Rafel Bruguera ha cridat a aquells que vulguin “més independentisme” a votar PP i a Cs” i als que vulguin “més banderes espanyoles” als independentistes. Bruguera ha recordat que “la vida esta plena de matissos” i que els i les socialistes “representem aquests colors”, els del catalanisme i la convivència”.

Paraules clau: