Exigim al Govern que garanteixi la connectivitat d’escoles i instituts

  • Esther Niubó
  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup Socialista presenta una sol·licitud de compareixença dels consellers d’Educació i de Polítiques Digitals per tal que donin explicacions sobre les accions previstes per garantir la connectivitat dels centres educatius

El grup Socialista ha presentat una sol·licitud de compareixença dels consellers d’Educació i de Polítiques Digitals al Parlament per tal que donin explicacions sobre les accions previstes per garantir la connectivitat dels centres educatius de Catalunya. Al mateix temps, el PSC també ha presentat una Proposta de Resolució sobre la posada a disposició d'equipament informàtic, connectivitat i formació digital per garantir la continuïtat educativa. Ambdues iniciatives s’adjunten a aquesta nota.

 

La portaveu d’Educació, Esther Niubó, ha assenyalat que “des del PSC exigim al govern de la Generalitat que garanteixi d’una vegada per totes la connectivitat de les escoles i instituts de Catalunya, a l’alumnat i al professorat, proporcionant també l’equipament informàtic que sigui necessari per poder garantir el dret a l’educació en condicions d’equitat, i la continuïtat dels aprenentatges en períodes de quarantena o en règim de semipresencialitat”.

 

“No pot ser que el govern decideixi restringir la presencialitat als instituts sense tenir en compte la bretxa digital existent i sense compensar-la amb les mesures anunciades. “Aquest govern ja va anar tard i malament al darrer curs escolar, perquè no va arribar a l’alumnat que necessitava aquest equipament de manera suficient (dels 55.000 alumnes que el propi Departament va registrar que tenien aquesta necessitat, només va arribar a 22.000) i es calcula que un terç de l’alumnat va quedar exclòs del seu procés educatiu. I sembla que amb l’arribada del nou curs, la Conselleria d’Educació torna a suspendre”, ha afegit Niubó.

 

Segons el portaveu de Polítiques Digitals, Pol Gibert, “mentre el conseller Puigneró està més pendent de crear una Agència Espacial Catalana que ens costarà 18 milions d’euros, tenim milers d’alumnes sense ni tan sols poder seguir les classes en condicions per falta de connexió a Internet”. ”El Govern no sap com és el país que diu representar. Tenim una bretxa digital que s’eixampla dia a dia, igual que ho fan les desigualtats. I mentre això passa, pensen més en les eleccions que en solucionar el problemes a les aules”, ha conclòs.

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: