Eva Granados insta el nou Govern a abandonar la confrontació i el victimisme i a treballar per a tothom

  • Actualitzat:
  • Creat:

La portaveu del Grup PSC-Units al Parlament ha dit que la querella anunciada contra el govern de l'Estat no ajuda a la normalització institucional

La portaveu del grup Socialistes i Units per Avançar, Eva Granados, ha celebrat aquest matí que "després de 4 mesos de bloqueig finalment els independentistes proposin la composició d'un govern efectiu".

Granados ha retret als independentistes "haver privat durant tants mesos al conjunt dels catalans d'un govern efectiu" i ha considerat que el nomenament del Govern "ha de contribuir a la normalització institucional, que esperem que sigui el primer i gran objectiu del President Torra".

La portaveu del grup PSC-Units ha emplaçat a Torra a "abandonar la confrontació i el victimisme i posar-se a treballar per tots els catalans i catalanes" i ha reclamat establir un diàleg entre tots els grups parlamentaris i recuperar l'agenda social "aturada des de fa anys". Per Granados és prioritari posar altre cop els serveis públics de Catalunya "allà on eren" i iniciar la negociació del model de finançament amb el Govern d'Espanya.

Pel que fa a la querella a Rajoy anunciada per Torra, Granados ha recordat que "són molts els anuncis fets pels independentistes que no s'han materialitzat" i ha demanat "no insistir en la confrontació" perquè "no és la manera d'ajudar a la normalització institucional".

Preguntada per l'aixecament del 155, la portaveu socialista ha recordat que, un cop constituït el govern, aquest s'ha d'aixecar "tal com es va votar al Senat". Pel que fa a la moció de censura presentada per Pedro Sánchez a Rajoy, la diputada socialista espera que a la votació de divendres "s'esculli la regeneració del Govern d'Espanya i fer fora al PP de la Gürtel de la Moncloa"

Paraules clau: