Eva Granados: “El Govern no creu en el diàleg social ni en l’enfortiment del nostre model de protecció social”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Socialista i Catalunya Sí que es Pot presenten una esmena amb text alternatiu a la Llei de Protecció Social de Junts pel Sí i la CUP

La portaveu del Grup Socialista, Eva Granados, i el de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, han ofert avui una roda de premsa conjunta per presentar una esmena dels dos grups parlamentaris amb text alternatiu a la Llei de la Protecció Social de Junts pel Sí i la CUP. “Mai havia passat al Parlament”, ha destacat Granados, que ha assenyalat que el text presentat pels socis de govern és un intent de recuperar “el desastre de carregar-se l’ICASS sense cap innovació. I a més amb l’objectiu i l’agitació una vegada més de les estructures d’Estat, que en res beneficia ningú”.

 

La portaveu socialista ha volgut “denunciar una vegada més el despropòsit al que ens tenen acostumats en presentar pressupostos respectuosos amb Montoro, que perden al no voler negociar amb l’oposició, mentre la CUP els demana coherència amb la resolució del 9N i anuncien una llei de seguretat social catalana amb un mal text de recuperació de l’ICASS”. “Sobra èpica i falten ganes de governar bé. No volem acompanyar estratègies que no beneficien els treballadors ni les famílies vulnerables. Volem posar de manifest que el Govern no creu en el diàleg social ni en l’enfortiment del nostre model de protecció social”, ha dit.

 

Segons Eva Granados, “és necessària l’articulació d’una agència que tingui com a objectiu la més eficaç gestió de prestacions i serveis de manera àgil i coordinadament amb el món local, que en aquests moments fa de porta d’entrada als dispositius de serveis socials. Plantegem l’agència que necessita la nostra ciutadania: independent, àgil i propera. Racionalitzant, d’una vegada per totes, la multiplicitat de prestacions i fent fàcil l’accés a les persones. Només amb una finestreta única per a la gestió de les prestacions assistencials i una història social compartida ho farem possible. Només prenent-se seriosament la racionalització del mapa de prestacions i amb la col·laboració del món local podrem fer-ho possible”. “Només quan els serveis socials deixin de ser la germaneta pobra de l’Estat del Benestar podrem fer un salt qualitatiu en la millora de la qualitat de vida de les famílies més vulnerables del nostre país. Aquesta és la proposta dels nostres grups”, ha afegit.

 

“Si el que volem Junts pel Sí i la CUP és gestionar les pensions i prestacions d’atur ens podríem trobar que compta amb una agència que obre la porta a privatitzar la gestió de la protecció social, com podria ser l’administració i gestió de les quotes i les prestacions a les entitats financeres privades. Amb això no només es defuig el debat al Consell de Treball Econòmic i Social, on són sindicats i patronals, sobre aquesta qüestió, sinó que demostra la seva actitud refractària a la concertació social. Algú creu que es lògic pot parlar de la seguretat social sense concertar-lo amb els agents social que son els que amb les seves contribucions el financen?”, s’ha preguntat Granados, que ha indicat que “el que volem és que la gestió de la Renda Mínima d’inserció-Renda Garantida de Ciutadania, les beques menjador, els ajuts davant la pobresa energètica i de tots els serveis socials la fem d’una vegada amb un sistema d’informació robust i compartit”.

 

* S'adjunta l'esmena amb el text alternatiu

Fitxers adjunts: