Europa no només es juga el seu futur, si no la seva supervivència

  • Javi López
  • Actualitzat:
  • Creat:

L'eurodiputat socialista intervé al Ple del Parlament Europeu en el debat sobre l'acció de la UE per combatre la pandèmia de la Covid19

Aquest matí s’ha presentat al Ple del Parlament Europeu una resolució conjunta negociada entre els quatre grans grups de l’Eurocambra, S&D, PPE, Verds i Renew. El text recull la proposta d'un "paquet de reconstrucció massiu" per donar suport a l'economia europea després de la crisi i "bons de reconstrucció garantits per la Unió Europea", és a dir, una mutualització del deute com va proposar el Govern d'Espanya. 

També reclama "nous recursos propis per al pressupost europeu, un increment del Marc Financer Plurianual, "una línia de crèdit específica del Mecanisme d'Estabilitat per valor de 410 milions d'euros", i una Estratègia contra la Pobresa que inclogui un pla de Garantia Infantil.

En la seva intervenció en el debat, l’eurodiputat Javi López ha recordat que Europa “viu una crisi sense precedents, que no només ens ha posat contra les cordes, si no davant del mirall”. Per López, la resolució presentada pels quatre grups al Parlament Europeu “envia un “missatge unequívoc: Europa no només es juga el seu futur, sinó la seva supervivència”.

Pel diputat al Parlament Europeu, davant d’un dels reptes més grans d’Europa cal una resposta unitària, solidària i ambiciosa amb un pla de recuperació econòmica que sigui verd, inclusiu i sostenible i amb una mobilització de recursos amb deute comú.
 

Paraules clau: