Europa ha de ser líder en la carrera de la neutralitat climàtica

  • Javi López
  • Actualitzat:
  • Creat:

L'eurodiputat Javi López, membres de la Comissió de Medi Ambient, destaca els compromisos vinculants que representa la Llei Climàtica votada avui a l'Eurocambra

El Ple del Parlament Europeu ha votat l’aprovació de la Llei Climàtica que fixa reduir les emissions de gas hivernacle en un 60% pel 2030. Un primer pas per complir l’Acord de París i cap a la neutralitat climàtica ja que incorpora a la legislació europea l’objectiu de la UE d’assolir emissions netes de gasos d’efecte hivernacle abans del 2050.


Aquesta Llei ha estat una de les prioritats dels socialistes europeus per aquesta legislatura que han defensat una llei climàtica ambiciosa, progressiva, realista que no deixés ningú enrere. Durant la intervenció al Ple del Parlament Europeu, l’eurodiputat Javi López, membre de la Comissió de Medi Ambient, ha destacat que “amb la Llei del Clima tindrem compromisos legals i vinculants en matèria climàtica”. Aquesta Llei “és la pedra angular del Pacte Verd Europeu, probablement el projecte més important d’Europa en la propera dècada que comportarà canvis importants en la nostra indústria, sistema energètic, mobilitat i habitatge”.

 

En la seva intervenció, Javi López ha afirmat “avui des d'Europa diem al món que volem liderar la carrera a la Lluna del segle XXI, aquest cop per salvar el nostre planeta i en defensa de la humanitat”.

 

 

 

Paraules clau: