Escarp a Vergés: “No té respostes, per això fuig de les preguntes”

  • Actualitzat:
  • Creat:

La portaveu socialista afirma que “tenim els professionals de la salut més qualificats i els més mal pagats, i cal revertir aquesta situació”

La portaveu de Salut del Grup Socialistes-Units per Avançar, Assumpta Escarp, ha dit avui a la consellera Vergés que “no ha contestar cap de les preguntes que se li han fet per escrit, ni ha respost les preguntes que se li formulen al Ple. No té respostes, per això fuig de les preguntes”. “Durant moltes setmanes cada dia a les 8 del vespre hem aplaudit els i les professionals de l’àmbit de la Salut, els hem fet homenatges i els hem expressat el nostre agraïment. Ells no ens reclamen ser herois,  reclamen el seu reconeixement professional. No volen continuar sent els pitjors pagats d’Europa. Tenim els professionals més qualificats i els més mal pagats, i cal revertir aquesta situació”, ha afegit.

 

Després de la compareixença telemàtica de la consellera, Escarp li ha assegurat que “la Conselleria ha generat molta confusió amb alguns anuncis que després han hagut de matisar o corregir, o bé s’han fet anuncis que després s’abandonen sense més explicacions. Un exemple són els 14 milions de mascaretes per a la població i el dia que en disposaven. Hi ha altres exemples importants, com quan la Consellera va anunciar l’aplicació de seguiment de la COVID 19, de la qual no sabem com s’està fent ni quants ciutadans l’usen, ni si ha resultat efectiva. I què està passant amb les proves que s’han de fer, amb el Programa Orfeu, programa anunciat amb col·laboració d’universitats i centres de recerca?”.

 

Segons la portaveu socialista, “des de l’inici de la pandèmia es va denotar una falta evident de material de protecció pels i les professionals, del transport sanitari, dels centres assistencials, de les residències, es van parlar de previsió, de que Madrid impedia que arribés, que en tenien suficient, però la veritat es que encara ara hi ha mancança de guants per exemple. Volem saber des de quan s’està comprant material i quant material s’ha comprat”. “També volem saber perquè la Conselleria ha optat per la desqualificació constant de les mesures del Ministeri de Sanitat, enlloc d’optar per la cooperació. Per què no s’han consensuat aspectes importants per a la població com es la transmissió de dades? Per què s’ha fet afirmacions i s’han publicitat mesures abans d’arribar a un consens amb el Ministeri? Per què han optat per fer realitat el vell somni del pujolisme d’aïllar Barcelona de la seva realitat metropolitana?”, li ha preguntat.

 

“Després d’una dura intervenció del President Torra, on va assumir errades en la gestió de les residències, es va optar perquè Salut assumís les competències. No han contestat per què van trigar tant a prendre mesures d’intervenció, per què van deixar els professionals de les residències abandonats a la seva sort, per què no es va permetre a la UME realitzar desinfeccions a les residències i en canvi es contractaven empreses externes per fer-ho; per què els residents podien anar al domicili de familiars sense proves i ara per tornar si que fa falta proves, o per què no s’ha obert encara cap investigació sobre les empreses gestores. Esperem que la comissió d’investigació al Parlament i el ple específic ens permetin tenir respostes”, ha conclòs.

 

Paraules clau: