Escapar del diàleg és de covards. Dialogar és fermesa, fortalesa i convicció

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Abalos recorda a Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago Abascal que "l'esperit de la Constitució a la qual tant apel·len és de generositat i de pau" i que "no hi ha convivència democràtica sense diàleg"

"El que defineix avui el projecte socialista és el diàleg i el progrés econòmic" ha afirmat aquest matí Miquel Iceta en l'acte de presentació de Josep Felix Ballesteros com a candidat socialista a l'alcaldia de Tarragona.

"Sabíem que el diàleg no seria senzill, avui és un dia complicat pels que defensem el diàleg. Però hem de recordar més que mai que per dialogar s'ha de ser valent. Dialogar és fermesa, fortalesa i convicció" ha destacat Iceta, que ha alertat que "escapar del diàleg és covardia" i ha lamentat la manifestació d'aquest matí convocada "per les tres dretes" PP, Ciutadans i VOX: "diuen que es manifesten per la unitat d'espanya, però quan estava la dreta al poder és quan la unitat del país va estar més en perill" ha recordat Iceta, que ha destacat que va ser en el govern de Rajoy "quan es van aprovar les lleis de desconnexió i es va declarar la DUI".

El primer secretari del PSC també ha volgut posar en evidència la necessitat d'aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat. En aquest sentit, i fent referència a les votacions sobre la seva tramitació que es realitzaran dimecres vinent, ha alertat que amb les votacions "veurem qui es posa al costat de solucionar els problemes de la ciutadania i qui només defensa interessos partidistes". Iceta s'ha preguntat com els independentistes poden no permetre tramitar uns pressupostos "que capgiren la lògica de les polítiques d'austeritat dels darrers anys" i els ha instat a "pensar en els problemes reals dels catalans i catalanes".

En la presentació com a candidat, Josep Fèlix Ballesteros també ha comptat amb el suport del Ministre de Foment, Jose Luís Abalos, que ha lamentat que VOX, PP i Ciutadans "organitzin una manifestació que amb l'excusa de ser per la unitat d'Espanya és en realitat per acabar amb el Govern de Pedro Sánchez". Abalos ha recordat a Albert Rivera, Pablo Casado i Santiago Abascal que "l'esperit de la Constitució a la qual tant apel·len era de generositat i de pau, i la convivència va implícita en ella, i no hi ha convivència democràtica sense diàleg".

Per la seva banda, Josep Fèlix Ballesteros, candidat a l'alcaldia de Tarragona, ha afirmat que només els socialistes "tenim la clau per solucionar els problemes de convivència i cohesió social que tenim presents" i ha lloat la capacitat de diàleg, negociació i pacte dels socialistes "que ens permet arribar a acords beneficiosos per tots els ciutadans i ciutadanes".

Paraules clau: