Es pot voler reconciliació i concòrdia i no votar a favor de la moció de censura de Ciudadanos

  • MIQUEL ICETA
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta retreu la maniobra electoral desesperada: “Vostès han tingut molts minuts de pantalla, però el president Torra obtindrà una victòria”

El president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha assegurat avui que “es pot voler reconciliació i concòrdia i no votar a favor de la moció de censura de Ciudadanos; nosaltres volem recosir la societat catalana, evitar divisions i fractures, unir els catalans i les catalanes en objectius compartits de progrés”, ha deixat clar durant la seva intervenció en el debat. Miquel Iceta ha retret a Lorena Roldán que “en força moments del seu discurs m’ha semblat que en comptes de presentar una moció de censura a l’actual president de la Generalitat, semblava presentar-la contra qui vol ser-ho després de les properes eleccions, el diputat que els parla”.

 

“Què han fet Ciudadanos de la seva victòria a les darreres eleccions?”, s’ha preguntat el líder dels socialistes catalans. “Tristos episodis de crispació en el debat parlamentari, exhibició de fotos i cartells i poca cosa més. I avui, una moció condemnada al fracàs. Pobre balanç”, ha destacat. “Alguns esforçats propagandistes de la moció, del seu grup i també del Partit Popular, han arribat a dir que avui elegim entre Torra i la llibertat, entre Torra i la convivència. I no és cert. És un error considerar que només són demòcrates o que només defensen la convivència els que pensen com vostès. És un plantejament totalitari. Hi ha una coincidència entre Ciudadanos i independentistes: considerar el PSC com a tou, tebi, equidistant. A uns i altres els encanta de fer llistes de bons i dolents, i de donar carnets de bon català, bon espanyol, bon constitucionalista, bon defensor de la llibertat, bon defensor de la convivència. Estem farts de les llistes de bons i dolents” ha subratllat.

 

Miquel Iceta, que ha retret a Roldán la seva falta de concreció en la presentació d’un programa alternatiu de Govern al liderat per Quim Torra ha destacat que a Catalunya no es pot deixar de parlar dels dos milions de persones que donen suport a partits independentistes; “¡Qué bonita seria una Cataluña en la que no se hablase del procés!”, diu Ciudadanos. Com que no volem que se’n parli, doncs que no se’n parli. No podem deixar de parlar d’un problema que existeix, i qui vulgui esdevenir president o presidenta ho hauria de saber”. Finalment el president del grup socialista ha fet un greu judici a la gestió de l’actual president de la Generalitat: “ja ha estat censurat de moltes maneres, l’ha censurat l’opinió pública catalana que suspèn la seva gestió i el valora molt per sota de cap dels seus predecessors, el censuren els seus propis socis de govern quan ja estan proposant un altre govern, molts dels seus no donen suport a les seves posicions o quan les critiquen obertament” i per això s’ha mostrat convençut que el millor servei que Torra pot fer a Catalunya és convocar unes eleccions.

 

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: