És important que el país rebi senyals del nostre compromís col·lectiu amb el diàleg

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta insta a Quim Torra a “prendre alguna iniciativa política” per assegurar l’assistència de tots els grups parlamentaris a la reunió de l’espai de diàleg del proper 1 de febrer

El primer secretari del PSC i president del Grup Parlamentari Socialista, Miquel Iceta, ha assegurat avui que “és molt important que el nostre país rebi senyals del nostre compromís col·lectiu, de les nostres institucions i també dels grups, en el diàleg polític” i ha instat al president de la Generalitat a “prendre alguna iniciativa política” per assegurar l’assistència de tots els grups parlamentaris a la reunió de l’espai de diàleg del proper 1 de febrer.

 

“No es limiti només a enviar formalment la convocatòria”, li ha dit Miquel Iceta a Torra, “faci alguna cosa més”; “som conscients de la dificultat però no trobem una altra manera d’avançar”. “Si volguéssim fer, que nosaltres ho volem, un canvi en profunditat del nostre sistema institucional, del nostre autogovern, ha de partir d’una proposta sorgida d’aquesta cambra amb un suport mínim d’almenys dos terços dels seus membres. Això és impossible sense el concurs de la majoria, per no dir tots, els grups d’aquesta cambra”, li ha recordat el líder dels socialistes catalans al president de la Generalitat, a qui ha reclamat gestions “per tal de posar les condicions perquè la participació de tots els grups sigui possible” i no es reprodueixi la situació de la primera convocatòria, el passat 16 de novembre, en què el principal grup de la cambra, Ciutadans, i els dos integrants del grup mixt, PP i la CUP, no van assistir.

 

“Nosaltres som un grup parlamentari que estem absolutament compromesos amb la via del diàleg, creiem que no hi ha una altra solució pels problemes que tenim plantejats com a país i pels problemes del nostre autogovern i el nostre finançament. Per tant estem interessadíssims en què la seva iniciativa tingui èxit”, ha conclòs Miquel Iceta.

 

 

Preguntes sobre l’increment de robatoris en habitatges i l’epidèmia de grip

 

Alicia Romero ha preguntat al Conseller d’Interior, Miquel Buch, com pensa garantir la seguretat de la població i dels veïns i veïnes després dels problemes de seguretat i l'increment de robatoris que estan vivint molts municipis d'arreu de Catalunya. Romero ha recordat que els robatoris han crescut una mitjana del 20%, i a algunes zones, com el Maresme, un 30 i 40%, i ha denunciat al Conseller que no "ens podem permetre que siguin els veïns els que garanteixin la seguretat amb patrulles veïnals o organitzant-se per whatsapp". La diputada socialista també ha preguntat al conseller si davant la convalidació avui d'un decret per convocar 750 places de mossos d'esquadra, es dedicaran part a la seguretat, si es convocaran més places, i què es farà en el termini d'un any i mig que queda per tenir els efectius al carrer.

 

Per la seva banda la diputada Assumpta Escarp ha preguntat a la consellera de Salut, Alba Vergés, respecte l'abordatge de l'epidèmia de grip d'aquest any. Escarp ha denunciat "el col·lapse dels serveis d'urgències, la ineficàcia del Pla Nacional d'Urgències, i el  sobreesforç  dels professionals, que els trauran les castanyes del foc un any més" i ha recordat a Vergés que 6 de cada 10 casos d’urgència atesos en hospitals "podrien haver-se resolt en altres centres si tinguessin els recursos i les condicions".

Paraules clau: