És evident que per afrontar els reptes pendents en educació cal més inversió

  • Esther Niubó
  • Actualitzat:
  • Creat:

Niubó recorda que Catalunya "està molt lluny del que inverteix Espanya i altres països de l'entorn, així com de la mitjana europea del 6% que marca la mateixa Llei d'Educació"

Exigim al Govern que incrementi els esforços en educació, un dels pilars bàsics de l'Estat del Benestar i el principal instrument de progrés individual i col·lectiu" ha manifestat aquesta tarda la diputada i portaveu d'educació de Socialistes i Units per Avançar, Esther Niubó, durant la manifestació convocada pel MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) per reclamar el 6% en l'educació pública.

La diputada socialista ha recordat que Catalunya "té reptes pendents molt importants en matèria educativa" com són la lluita contra les desigualtats i la segregació escolar, que ningú quedi exclòs de les oportunitats educatives ni quedi enrere, i millorar l'èxit escolar. Per Niubó "és evident que per afrontar els reptes pendents cal més esforç inversor per part del Govern de la Generalitat". En aquest sentit, la portaveu d'educació ha recordat que Catalunya "està molt lluny del que inverteix Espanya i altres països de l'entorn, així com de la mitjana europea del 6% que marca la mateixa Llei d'Educació" i ha lamentat que estiguem "pitjor que el 2010 i que les retallades no hagin estat revertides". Per tot això, ha exigit al Govern que "doni senyals" en els propers pressupostos "per entomar tots els reptes pendents".

Per la seva banda, la secretària d'educació del PSC, Ana del Frago, ha recordat que la petició del 6% del PIB per a Educació "és una llarga reivindicació nostra, i vam ser els socialistes qui vam liderar la seva inclusió a la Llei d'Educació de Catalunya". Del Frago ha reclamat al Govern "que inverteixi en l'educació pública el que li correspon per llei" i s'ha posat al costat de la comunitat educativa "per compartir les seves reivindicacions perquè s'incrementin els recursos i que les retallades deixin de ser una realitat que malmet l'educació del nostre país".

Paraules clau: