Ens sentim orgullosos dels primers cent dies del Govern Sánchez, que demostren que una altra Espanya és possible

  • SALVADOR ILLA
  • Actualitzat:
  • Creat:

En un acte a L'Hospitalet de Llobregat amb Núria Marín, Ábalos recorda als independentistes que "una minoria no pot imposar la seva voluntat a la majoria" i fa una crida al diàleg com l'única sortida per desencallar la situació actual.

El secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, ha agraït la feina de Pedro Sánchez i tot el seu Govern durant aquests primers 100 dies, que “han demostrat que una Espanya diferent és possible”. En un acte amb militants a L’Hospitalet de Llobregat, Illa ha defensat que “el Govern Sánchez és una finestra d’oportunitat per al diàleg”, un diàleg que “no s’ha de confondre amb una predisposició a permetre que se saltin les lleis, sinó com l’únic camí per resoldre el problema polític que viu Catalunya”.

Salvador Illa ha volgut recordar els fets del 6 i 7 de setembre de l’any passat al Parlament de Catalunya, en què “el president del grup socialista i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va fer de profeta i va advertir que aquell episodi suposaria un desastre per a Catalunya, com així ha estat” i ha lamentat que “el país està avui més dividit que mai, com ho demostren “actituds sectàries com la de La Pobla de Segur, que vol treure el nom de Josep Borrell d’un dels seus carrers, o la crema de fotografies de l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega”.

En aquesta mateixa línia ha intervingut el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, que ha retret als independentistes “voler entabanar tota una comunitat cap a la ruptura i pretendre que una minoria s’imposi sobre una majoria” perquè, ha afegit “això no es resol imposant-se uns sobre els altres ni enfrontant territoris, sinó amb diàleg”.

Ábalos ha assegurat que “el govern Sánchez no renunciarà mai a parlar amb aquells que pensen diferent per poder avançar col·lectivament”, però ha advertit que “no es confongui el diàleg amb debilitat: no serem dèbils defensant la llei”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, també ha reivindicat "el diàleg entre les administracions com la millor arma per aconseguir un major benestar de la ciutadania" i ha celebrat el canvi de color polític al govern espanyol perquè ha facilitat desencallar temes com el soterrament de les vies del tren de L’Hospitalet, amb el compromís de Foment de que es facin en el menor temps possible.

Paraules clau: