Ens hem de comprometre a mobilitzar tots els recursos i energies per superar aquesta crisi

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta afirma que convé “un debat polític serè i constructiu” i garantir “la màxima col·laboració entre administracions”

El Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “el mínim que podem oferir als nostres conciutadans i conciutadanes és la garantia de la màxima eficàcia de les administracions, la màxima col·laboració entre les administracions, el màxim suport al personal sanitari i d’emergències, i també un debat polític el màxim de propositiu amb la màxima responsabilitat per part de tots, per fer un debat seré i constructiu”. Miquel Iceta ho ha dit després de la videoconferència del President de la Generalitat davant els presidents dels grups parlamentaris, en què ha lamentat que Quim Torra fos l’únic que no subscrivís l’acord entre el president Sánchez i els presidents autonòmics.

 

Segons el Primer Secretari del PSC, “temps hi haurà per valorar errors i mancances, temps tindrem també per reflexionar sobre un sistema de salut que no ha rebut prou atenció i recursos en molt de temps. Però avui el que toca és mobilitzar tots els recursos i totes les energies en un combat que ja ha tingut massa víctimes i que tindrà sens dubte importants efectes sobre l’economia i el benestar de la nostra societat”.

 

“Probablement res no tornarà a ser com era, però ens hem de comprometre a mobilitzar recursos i energies per superar la crisi sanitària tan aviat com podem i per evitar com més estralls millor en el nostre teixit productiu. Treballadors i treballadores, autònoms i autònomes, emprenedors i emprenedores, empresaris i empresàries, professionals de tot tipus han de sentir els governs i les institucions al seu costat, dient també la veritat, sense caure en la demagògia i la fàcil subhasta de la rebaixa d’impostos sense límit i de l’augment d’ajudes i subvencions també sense límit. Fem tot el que calgui sense prometre paradisos inabastables. Centrem-nos en el realment important i sapiguem definir amb encert prioritats i límits”, ha explicat.

 

Miquel Iceta ha afegit que “volem manifestar la nostra demanda d’una col·laboració més estreta amb el món local, al que sovint s’acaba encomanant funcions per les que no té prou personal i recursos, i que no sempre disposa de la informació necessària a temps real. En aquest sentit, president, creiem manifestament millorable la gestió per a la distribució de les targes que substitueixen les beques-menjador, i la necessitat d’incrementar l’atenció domiciliària”. En aquest sentit ha recordat que el Govern d’Espanya va anunciar ahir una inversió de 50 milions per a les beques-menjador.

 

També ha volgut adreçar-se “als nostres conciutadans i conciutadanes que han perdut éssers estimats, perquè sàpiguen que els acompanyem en el sentiment en moments tant dolorosos. I permeti també que adreci un missatge de suport a les persones infectades i les seves famílies i amics, estem al seu costat i els adrecem un missatge d’ànim”.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: