Ens comprometem a considerar l’etapa 0-3 com a etapa gratuïta i universal

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta i Esther Niubó encapçalen un acte a l’Hospitalet per acció per reivindicar que les escoles bressol siguin el lloc on comença la igualtat d’oportunitats i l’equitat

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat avui que “ens volem comprometre a retornar a la despesa en educació que hi havia l’any 2010, que s’ha anat rebaixant des d’aleshores, i sobretot considerar l’etapa 0-3 com a etapa educativa obligatòria, gratuïta i universal. “Hem de fer que la societat valori les escoles bressol com un lloc on comença la igualtat d’oportunitats i on comença l’equitat”, ha afegit.

 

Miquel Iceta ha fet aquestes declaracions davant d’una escola bressol de l’Hospitalet de Llobregat, en el marc d’una acció per reivindicar l'educació de 0 a 3 anys com el primer estadi del camí cap a l'equitat social. El primer secretari del PSC ha estat acompanyat per la diputada i secretària d'Educació, Esther Niubó. Aquesta acció es replica arreu de Catalunya per reclamar un enfortiment del sistema d'educació públic després d'anys de governs independentistes marcats per les retallades -que en l'educació de 0 a 3 anys s'enfilen fins als 700 milions d'euros en 10 anys- i l'abandonament dels i les professionals.

 

“Volem que la societat valori la tasca de les professionals i els professionals d’aquesta etapa, perquè són les persones a qui confiem l’educació de les nostres filles i els nostres fils des d’un primeríssim moment. El Parlament ha aprovat diverses resolucions que obliguen la Generalitat a complir amb els seus compromisos amb el món local, però encara no s’ha rescabalat l’esforç dels ajuntaments per a aquesta etapa educativa i totes les altres”, ha conclòs.

 

 

Paraules clau: