El PSC ha estat un instrument útil al servei dels treballadors i la unitat civil de Catalunya

  • MIQUEL ICETA
  • Actualitzat:
  • Creat:

A l’acte de proclamació d'Álex Pastor, alcalde de Badalona i candidat a la reelecció, Ábalos ha lamentat que “els independentistes han prioritzat una aventura impracticable i han abandonat el que hauria de ser més important per a un govern, governar".

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Miquel Iceta, ha apostat avui per “construir un país en el que hi càpiga tothom, en què no s’hagi de trencar amb Espanya, però tampoc retrocedir ni quedar-se com ara” i ha reiterat que “l’única solució a la situació que viu Catalunya passa per “dialogar, negociar i pactar”.

A les portes de la commemoració del 40è aniversari de la Constitució espanyola, Iceta ha ressaltat que “amb l’aniversari de la Constitució se celebren els millors 40 anys de la història d’Espanya en els darrers segles”, aniversari que coincideix amb els 40 anys del PSC, “un instrument polític útil al servei dels treballadors i de la unitat civil de Catalunya”, ha assegurat. En aquest sentit, ha reivindicat que “necessitem que el PSC sigui un gran partit, i no només un partit gran, que se senti encara més orgullós del que representa” perquè “només els socialistes hem sabut assenyalar el camí del futur del país: respecte per les idees, pels sentiments, i també respecte per les institucions”.

Després d’una setmana de vagues i mobilitzacions dels treballadors públics, el líder dels socialistes catalans ha lamentat que "Catalunya porta massa temps perdent no només el temps, sinó també energia i recursos”, i ha criticat que “en un moment de manca de recursos evident, costa d’entendre que les forces independentistes es neguin a aprovar uns pressupostos generals de l’Estat que implicarien més de 2.000 milions més per a Catalunya”.

Durant l’acte de proclamació d’Álex Pastor, alcalde de Badalona i candidat a la reelecció, el ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha assegurat que “seria lògic que aquells que volen que Catalunya millori donin el seu suport als pressupostos generals de l’Estat”. Malauradament, però, “els independentistes han prioritzat una aventura impracticable i han abandonat el que hauria de ser més important per a un govern, que és governar i solucionar els problemes de la gent”, ha dit.

En aquest sentit, Ábalos ha elogiat la feina del PSC, “el partit de la convivència democràtica” i ha defensat que “els postulats dels socialistes no són ni una qüestió de bonisme ni de manca de valors”. Per al secretari d’Organització del PSOE, “cal tenir molt valor per plantejar-se el camí pel que ha optat el PSC i no estar entestats en postures que no duen enlloc”. En canvi, ha criticat que “la dreta, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya, es dedica només a tensionar i buscar la discòrdia”.

 

Paraules clau: