Emplacem Torra a no dividir entre bons i mals catalans

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa retreu a Torra que hagi interferit en la formació dels pactes municipals i l'emplaça a exercir com a President de tots els catalans

"Emplacem al president Torra un cop més a no dividir entre bons i mals catalans" ha afirmat avui Salvador Illa, secretari d'organització del PSC, en una roda de premsa en la qual ha valorat "les desafortunades paraules del president Torra sobre la legitimitat dels pactes municipals". Illa ha estat contundent a l'hora de reclamar a Torra "que s'atingui al seu rol institucional i actuï com a president de tots els catalans" i li ha recordat que "no hi ha pactes legítims ni il·legítims ni catalans de primera ni de segona".

El secretari d'organització del PSC ha fet una bona valoració dels resultats després de la constitució dels ajuntaments, aquest dissabte, en què els socialistes governaran a 89 alcaldies i formaran govern a 46 municipis: "El global és que a 134 municipis de 947 que hi ha a tota Catalunya, el PSC estarà al govern municipal" s'ha felicitat Illa, que ha explicat que això suposa un "58,5% de la població de Catalunya que tindrà un govern municipal on les idees del PSC hi seran representades", una xifra que augmenta respecte al 2015.

Ill també s'ha mostrat "preocupat" per les mostres d'intolerància que s'han viscut en alguns llocs, com la plaça de Sant Jaume a Barcelona, o a Santa Coloma de Farners "al que no hi ajuden declaracions com les de Torra". En aquest sentit el líder socialista ha explicat que des del PSC, "els pactes municipals s'han fet estrictament en clau municipal i local".

Preguntat sobre els contactes amb ERC per a la investidura de Pedro Sánchez, Illa creu que "no es poden barrejar llibretes ni creuar negociacions. Cap poble ni ciutat és moneda de canvi" i considera que "no hi ha cap altra alternativa que Pedro Sánchez al govern, per això estaria bé no obstaculitzar la investidura, però això ho ha de decidir cada formació política".

Paraules clau: