Els plantejaments dels i les socialistes són els que demanen els temps que estem vivint

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa crida el PSC a activar la maquinària electoral per estar a punt per a la convocatòria d'eleccions

El secretari d'organització del PSC i Ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha cridat el PSC a activar la maquinària electoral per estar a punt quan hi hagi una convocatòria d'eleccions a Catalunya. Ho ha declarat aquest matí durant la intervenció inaugural - que ha realitzat des de Madrid - del Congrés de la Federació del Bages, Berguedà i Solsonès.

Illa ha considerat que hi haurà una convocatòria electoral aviat a Catalunya, "davant un govern de coalició en què els socis estan més aviat en juxtaposició". És per això que creu que el president Torra "faria bé d' assenyalar ja una data electoral" i que els i les socialistes "tenim el millor candidat, Miquel Iceta, i anirem a guanyar, perquè tenim els plantejaments de reactivació econòmica i de mesures socials que calen als ciutadans i ciutadanes".

En aquest sentit, el secretari d'organització socialista considera que "la nova normalitat també està arribant al PSC", amb la represa dels actes i congressos, i que això ens ha de servir per "activar la dinàmica del partit per tal que, després de les vacances, la tinguem greixada pel combat democràtic que suposen les eleccions".

Pel que fa a la situació política a Espanya, Illa ha alertat que "venen temps complexes en els que caldrà treballar molt". El ministre socialista ha destacat "l'enorme treball fet per totes i tots per combatre aquest virus terrible que ha capgirat pràcticament tot el món" lloant especialment "l'enorme feina dels ciutadans, donant seguiment a les mesures decretades" però també el treball fet pel govern, considerant que "el que s'està fent des dels diferents àmbits on els i les socialistes som al govern són els plantejaments correctes".

En aquest sentit ha volgut destacar la posada en marxa de mesures socials "per garantir que ningú quedi enrere", com l'Ingrés Mínim Vital "una fita que suposa una mobilització de recursos molt important per garantir que s'erradica la pobresa extrema al nostre país". També ha remarcat "el lideratge europeu que està tenint el president Pedro Sánchez a l'hora de garantir que Europa no s'equivoca, i que fa un plantejament correcte per assegurar que tots ens en sortim".

"Estem afortunadament en l'etapa de sortida però cal no perdre el respecte al virus, no el derrotarem definitivament fins a tenir tractament o vacuna, per tant, prudència i responsabilitat individual" ha conclòs.

Paraules clau: