En 7 mesos hem fet més pels drets i llibertats en aquest país que en 4 anys del govern del PP

  • PEDRO SÁNCHEZ
  • Actualitzat:
  • Creat:

En un multitudinari acte de suport al candidat socialista a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, Miquel Iceta avisa els independentistes que “votar ‘no’ als pressupostos és impossible si volen defensar els interessos dels catalans i catalanes”.

El president del Govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha instat avui els independentistes a passar del “monòleg al diàleg”, tot recordant-los que “no tenen la majoria social” i que “la crisi a Catalunya no es resol ni en un, ni en dos, ni en tres mesos”. “La política del Govern està orientada a abolir antagonismes i superar la mentalitat de blocs, recuperant la convivència i forjant acords”, ha assegurat. 

Un rumb, el de l’acord, que segueixen també els pressupostos de l’executiu espanyol, que “estan carregats de valors socials i de sentit comú”, ha dit, i “per això demano a totes les forces parlamentàries que hi donin suport perquè Espanya i Catalunya avancin en la modernització de l’economia, el treball digne, i la reconstrucció de l’Estat del Benestar".

En un acte a Barcelona amb 2.000 persones, Sánchez ha reivindicat que “els valors de la socialdemocràcia són el millor antídot contra la incertesa que pateix la ciutadania" i ha alertat sobre el que està passant a Europa i també a Espanya amb formacions polítiques que defensen que el passat va ser millor: "avui a Espanya hi ha tres dretes amb un objectiu: la involució, són els voxonaros de la política espanyola; i el govern d'Espanya defensa el que millor representa Espanya i Catalunya: la tolerància, el respecte, la igualtat, la llibertat i la convivència". Per tot això, ha dit Sánchez, “quan Rivera i Casado diuen ‘eleccions ja’, que esperin asseguts, perquè “fins el 2020 governarem els socialistes”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha avisat els independentistes que “votar ‘no’ als pressupostos és impossible si volen defensar els interessos dels catalans i catalanes” i ha elogiat la persistència de Sánchez en el diàleg per desencallar el conflicte polític entre Catalunya i la resta d’Espanya “davant l’obsessió de les tres dretes” contra Sánchez i el diàleg. Iceta ha evidenciat que “a Espanya hi ha dos espais: un projecte socialista, progressista, i dialogant, o el “trifachito”, que porten regressió, crispació i frustració de les esperances de molta gent".

En aquesta línia, la ministra de Política territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha retret a PP i Cs “repartir carnets de constitucionalisme” després de pactar amb l’ultradreta a Andalusia; un camí, ha recordat, que va en contra de la línia representada a Europa de Macron i Merkel. Batet també ha criticat el president Torra, que lidera un Govern que no governa, que tanca el Parlament quan vol, i que trenca amb la democracia i la convivència sense pensar en la gent.

 

Barcelona

El candidat socialsita a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha advertit que Manuel Valls és "l'ambaixador del pacte de la vergonya" a Andalusia entre PP, Ciutadans i Vox i, després de remarcar que Valls no és al seu judici "un independent" sinó el "representant" del partit taronja, l'ha emplaçat a que "trenqui" amb aquesta formació si creu que al pacte per al govern andalús és "una barbaritat".

Collboni ha recalcat que ell és "l'hereu de la tradició" dels exalcaldes del PSC Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Heureu. Així, ha promès als "catalanistes orfes" que ell va a tornar a fer possible "aquesta frase que el bo per a Barcelona és bo per a Catalunya i que el que és bo per a Catalunya, és bo per a Espanya". "Anem a per totes, vam sortir a guanyar i anem a donar la batalla", ha promès Collboni davant d'una sala plena de simpatitzants. El candidat ha remarcat que "Barcelona no té res a veure amb el pacte de la vergonya a Andalusia" ni s'ha de "conformar amb ser la capital d'una república catalana", que és l'objectiu de les força independentistes. En aquest sentit, ha promès que serà "alcalde de tots els barcelonins", perquè ja estan "cansats de tenir presidents de la Generalitat i alcaldes que només governen per a uns quants", ha afegit en al·lusió a Quim Torra i Ada Colau, respectivament. Després d'acusar a l'actual alcaldessa d'haver escollit l'interès dels independentistes i no el de la capital catalana, ha tancat que "el canvi a Barcelona no és un caprici, és una necessitat".

Paraules clau: