Els independentistes volen posar en boca del comitè de Nacions Unides el que no ha dit

  • Eva Granados
  • Actualitzat:
  • Creat:

Eva Granados recorda que per fer una investidura i per governar cal estar al Ple del Parlament i al Palau de la Generalitat

"Demanarem de nou una petició de dictamen al consell de Garanties respecte a la modificació de la llei de presidència" ha anunciat aquest matí la portaveu del grup parlamentari Socialistes i Units per Avançar, Eva Granados, després que avui Junts per Catalunya hagi autoesmenat la proposició de llei que va presentar per modificar la llei de presidència. Per Granados cal demanar la reconsideració sobre la legalitat d'aquesta llei "perquè del que estem parlant és d'una teleinvestidura i un telegovern quan ha quedat clar que per fer una investidura i per governar cal estar al Ple del Parlament i al Palau de la Generalitat, i que aquesta llei no s'ajusta a l'Estatut d'Autonomia".

La diputada socialista ha valorat negativament la convocatòria del ple d'investidura de Jordi Sánchez, que ha considerat un nou moviment del bloc independentista i ha demanat que "sigui el darrer moviment perquè d'una vegada per totes puguem tenir una investidura efectiva". Granados ha denunciat que "es vulgui posar en boca del comitè de les Nacions Unides el que no ha dit" i ha explicat que l'únic pronunciament que aquest ha tingut és el de fer un acusament de recepció del text presentat pel candidat a la investidura.

En referència a les detencions d'alguns membres dels CDR, Granados ha considerat que les seves actuacions "són molt condemnables políticament i possiblement també penalment, però, respectant la decisió de l'Audiència Nacional i amb la informació que disposem ara mateix, no veiem motiu per aplicar la legislació antiterrorista". La diputada socialista ha explicat que "s'ha de tenir especial cura en aplicar algunes figures jurídiques".

Paraules clau: