Els grup socialista reclama l’assumpció de responsabilitats polítiques pel Cas Ricard Calvo

  • Actualitzat:
  • Creat:

Beatriz Silva i Raúl Moreno consideren necessari aclarir si Calvo va participar directament a aquestes adjudicacions, a més de conèixer si es va trencar amb la llei del règim d’incompatibilitats

Avui els diputats socialistes a la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies, han demanat al ex Director General de la Infància i Adolescència, Ricard Calvo, si va participar directament a les adjudicacions a les fundacions de Plataforma Educativa. “Hi ha documents que revelen que vostè va signar contractes que podia adjudicar per quanties baixes per aquestes fundacions, i signava documents d’avaluació per aquelles quanties més elevades que signava la consellera” explicava Silva.

La diputada també ha demanat explicacions a Calvo sobre la suposada irregularitat d’aquestes adjudicacions: “¿No li va semblar estrany que la seva signatura aparegui amb la de la exconsellera que era directora executiva de Plataforma Educativa i era del seu partit?". A més la diputada ha posat de relleu que “el model d'atenció a la infància està sent qüestionat i que falten recursos per atendre als infants més vulnerables” explicant que és un tema delicat i no extrapolable a altres àmbits.

Per la seva banda, Raúl Moreno també ha volgut saber quines eren les seves tasques i la seva relació amb la Fundació Gentis on va treballar nou anys. El diputat del PSC, igual que Silva, ha acusat de que “tot quedi a casa” en referència a la ex consellera d’Ensenyament Marta Cid. Moreno s’ha centrat en qüestions de suposades incompatibilitats de Calvo: “es va reincorporar a la Fundació Plataforma Educativa el novembre del 2017?”. Per aquest motiu, també han volgut saber quines eren les seves funcions una vegada que va deixar la Generalitat: "Quina era la seva feina al gener del 2018?."

Els diputats socialistes a la comissió han deixat clar que “no saben si es legal o no, però si s’ha de reconèixer que no és ètic” en quant a la participació de les adjudicacions es refereix. Moreno ha explicat que “Vist des de fora, podria arribar a pensar-se que disposava d’informació privilegiada que pogués beneficiar a uns tercers”. Per aquest motiu, Raúl Moreno ha volgut saber si Calvo es trobava en excedència per una d’aquestes fundacions, quan era Director General.

Finalment, Calvo no ha volgut aclarir a quina empresa treballa i si aquesta forma part de Plataforma Educativa, tot i la insistència del diputat, el que confirmaria un cas de porta giratòria d’un representant d’ERC. A més Moreno ha expressat que “Calvo encara ha posat mes dubtes en la seva gestió davant de DGAIA i que sorprèn que fins i tot el grup parlamentari republicà no ha defensat l seva actuació durant el seu mandat”.

Paraules clau: