Els catalans i les catalanes necessiten un Govern estable

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta alerta que el bloqueig institucional a causa del desacord entre independentistes situa el país en un llimb que podria allargar-se durant quatre anys

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reclamat avui que Catalunya tingui un Govern estable el més aviat possible i se superi el bloqueig institucional que s’ha imposat a causa del desacord entre les forces independentistes. “Els catalans i les catalanes necessiten Govern, sense una estabilitat política els ciutadans i les ciutadanes que utilitzen els serveis públics, els que estan pendents d’una llista d’espera a la sanitat, els que esperen ser avaluats per saber si poden percebre la renda garantida de ciutadania… no tindran respostes; sense estabilitat política no podrem rellançar l’economia”, ha assegurat. “També necessitem un Govern per poder demanar una comissió d’investigació al Parlament per aclarir es fets gravíssims que apunten que s’hauria investigat a polítics, utilitzar la policia de Catalunya per objectius no legítims no hauria de passar”, ha afegit el líder dels socialistes davant les informacions publicades aquesta setmana que apunten en aquesta direcció.

 

Durant el seu informe polític davant el Consell Nacional del PSC, reunit per primera vegada al Casal Socialista Joan Reventós del carrer Pallars de Barcelona, Miquel Iceta ha retret a les formacions independentistes que no s’hagin atrevit a dir que “s’ha produït un gran engany”; “ningú ha dit que el camí utilitzat fins ara era equivocat i que en necessitem un altre”. Miquel Iceta ha recordat que, des del primer moment, els socialistes “hem demanat que la nova legislatura es regeixi pel respecte a la legalitat, per la presentació de candidats viables i per la constitució d’un Govern estable que pugui treballar pel país” i, en aquest sentit, ha destacat que “les institucions paral·leles no tenen cap legitimitat democràtica”. “Seguim amb el rellotge parat, en un a espècie de llimb, de situació d'indefinició que, portat a l'extrem, podria fins i tot arribar a 4 anys”.

 

Suport al 8 de març

Miquel Iceta ha fet una crida a la mobilització amb motiu del 8 de març per reivindicar els drets de les dones i crear consciència de les desigualtats que pateixen pel fet de ser-ho. “Com a partit ens hem de posar al capdavant d’aquesta lluita, el que volem és justícia i igualtat, i combatre que les desigualtats que tenen com a motiu últim la diferència de gènere no s’haurien de produir; hem de ser els primers a reivindicar les demandes del moviment feminista”

 

Acord de la Generalitat Valenciana i Pensions

En un altre ordre de coses, Miquel Iceta ha saludat l’acord del govern de la Generalitat valenciana pel qual es vol impulsar la reforma constitucional; “no estem sols en la defensa d’un millor encaix de les autonomies i en la reclamació d’acord d’arrel plurinacional”. El primer secretari també ha destacat la feina del PSOE en la seva campanya “intensa i extensa” sobre les pensions i n’ha destacat la seva capacitat de proposta així com la iniciativa de Pedro Sánchez d’oferir alternatives als reptes d’Espanya a través de pactes de país.

 

 

Paraules clau: