El rellotge ha de córrer

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup Socialistes - Units per Avançar presenta un recurs d'empara al Tribunal Constitucional "per protegir els drets i deures de tots els diputats i posar el rellotge de la investidura en marxa"

"No és acceptable anar ajornant indefinidament un Ple com està fent Roger Torrent, per això ens adrecem al Tribunal Constitucional amb un recurs d'empara per protegir els drets i deures de tots els diputats i posar el rellotge de la investidura en marxa" ha anunciat aquest migdia Miquel Iceta en una roda de premsa al Parlament posterior a la Junta de Portaveus.

"El rellotge ha de córrer" ha defensat Iceta, que considera que "no es pot arribar a l'absurd d'estar quatre anys sense celebrar la investidura". El president del grup Socialistes-Units per Avançar ha recordat que els i les socialistes "ja vam demanar el 30 de gener, i reclamar el 12 de febrer que s'iniciés una nova roda de contactes amb els grups per desbloquejar la investidura" i ha explicat que és per aquest motiu que "davant la successió de reunions de la mesa i la junta sense prendre cap decisió hem decidit recórrer al Tribunal Constitucional".

"Quan anem al TC ho fem de manera fonamentada" ha afirmat Iceta, que ha recordat que el tribunal ha donat la raó a tots els recursos que fins al moment els socialistes han presentat.

Preguntat pel ple que Ciutadans reclama realitzar, Iceta ha donat el suport a què es pugui convocar però ha considerat "convenient que el primer ple de la legislatura sigui el d'investidura, doncs es podria convocar aquest ple que demanen i no desbloquejar la situació". En referència a la decisió d'Anna Gabriel de quedar-se a Suïssa i no anar a declarar aquest dimecres al Tribunal Suprem, Iceta ha recordat que ningú està per sobre de la llei: "Tots els ciutadans tenim uns drets i uns deures i quan la justícia ens requereix ens hi hem de presentar" ha conclòs.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: