El PSC veu improvisat i contraproduent el tancament de centres esportius a l’àrea metropolitana

  • Actualitzat:
  • Creat:

Alerta que comporta pèrdues econòmiques tant al sector privat com al públic, ja que gran part de la titularitat d’aquestes instal·lacions són municipals

El Partit dels Socialistes de Catalunya veu el tancament de l’activitat esportiva dins de gimnasos i centres esportius a l’Àrea Metropolitana com una mesura desproporcionada i fruit de la improvisació. La Generalitat de Catalunya ha decidit el tancament de forma precipitada, criminalitzant un sector que ha fet unes fortes inversions per adequar les seves instal·lacions per donar compliment a les mesures de seguretat i higiene marcades per l’autoritat sanitària. 
 
La decisió ha estat presa d’esquena al sector, sense diàleg  i sense oferir alternatives. A més  denota la poca importància que li dóna el govern Torra al sector esportiu, el qual representa un 2,1 % del PIB a Catalunya, i deixa entreveure el seu desconeixement respecte als beneficis per a la salut de la ciutadania que genera la pràctica esportiva, sigui a nivell físic o psicològic.
 
Aquesta mesura improvisada comporta pèrdues econòmiques, tant al sector privat com al públic, ja que gran part de la titularitat d’aquestes instal·lacions són municipals.
 
Per tot això, apel·lant sempre a la responsabilitat, demanem que el Govern de la Generalitat marqui unes mesures i protocols concrets per tal de fer possible la continuïtat, tan necessària, de l’activitat físic-esportiva a casa nostra; es fa impensable poder aturar de nou el sector esportiu amb decisions incoherents i poc contrastades i, encara més greu si es comparen amb altres activitats d’altres àmbits on, en cap cas, s’apliquen les mesures que ara com ara s’estan aplicant en l’àmbit esportiu.

 

 

Paraules clau: