El PSC treballa per donar respostes a les necessitats reals de Catalunya i la resta de CCAA

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Congrés aprova l'esmena del PSC que insta al Govern d'Espanya a elaborar i publicar les balances fiscals

La diputada per Lleida del PSC i portaveu de pressupostos, Montse Mínguez, ha subratllat que el grup parlamentari socialista i el Govern de l'Estat "no té cap problema en la presentació, l'elaboració i la publicació de les balances fiscals", i ha insistit que "si hi ha algun partit polític transparent, aquest és el Partit Socialista", que com ha explicat Mínguez "va publicar balanços fiscals l'any 2006 durant el mandat d'un Govern socialista".

L'esmena transaccional aprovada avui al ple del Congrés, insta al govern a elaborar i publicar les balances fiscals de les comunitats autònomes amb l'administració central, recollint els criteris de "càrrega benefici" i "flux monetari", possibilitant així una anàlisi objectiu d'aquesta informació.

Durant la seva intervenció, Mínguez ha recalcat que en dos anys de govern de progrés "el finançament cap a les CCAA ha augmentat el mateix que en set anys de Rajoy, i s'ha establert la Comissió mixta d'assumptes econòmics i fiscals, que feia deu anys que no es reunia".

La diputada lleidatana ha explicat que les balances fiscals, "són un instrument d'informació econòmica que imputa territorialment els ingressos i els gestos del sector públic en un període determinat", i que "calcula el saldo fiscal resultant en cada territori sota un elevat nombre d'assumpcions metodològiques".

Mínguez ha instat al Partit Popular a no donar lliçons "sobre el que cal fer amb Catalunya", i ha destacat que "ha estat un govern socialista de progrés el que ha desenvolupat una agenda pel retrobament que incorpora totes i cadascuna de les reivindicacions que s'han fet des de la Generalitat de Catalunya al Govern central".

"Els socialistes treballem pels balanços fiscals, per un nou finançament autonòmic i local, però sobretot avancem i treballem pel diàleg que se'ns exigeix també des de Catalunya", ha conclòs Mínguez.

Paraules clau: