El PSC rellança el diari digital Endavant! per fer-lo referent dels i les progressistes

  • Actualitzat:
  • Creat:

Davant els Pressupostos Generals de l'Estat, Iceta "trobaria molt estrany que el govern de la Generalitat es definís per la triple aliança que proposa un 155 perpetu en comptes de per un govern socialista que aposta pel diàleg."

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha presentat aquest matí el rellançament del diari digital Endavant!, un diari que vol ser referent dels i les progressistes, amb un nou format modern i renovat, i les principals notícies i articles d'opinió del dia. Iceta ha destacat que l’ambició del projecte "és molt gran" perquè el digital vol ser "una finestra al món progressista i de les esquerres, amb una visió local, catalana, espanyola, europea i internacional", però que "el seu èxit depèn de tots els i les socialistes". Per aquest motiu els ha animat a participar-hi amb les seves opinions: "Ara més que mai necessitem un òrgan d’expressió potent i fer un esforç crític per contribuir als debats que més preocupen els ciutadans i ciutadanes" ha explicat el primer secretari socialista. 

Fundat l’any 1945 a l’exili, l'Endavant! va ser l’òrgan del Moviment Socialista de Catalunya des de 1945 a 1968, publicat successivament a Perpignan, Paris i Toulouse, i vol seguir essent un mitjà de comunicació de consulta i lectura però també un instrument de participació i reflexió, de difusió de pensament polític dels i les socialistes.

 

Valoració de l'inici de curs polític

Pel que fa a l'inici del curs politic, el líder socialista espera que "serveixi per desencallar molts dels problemes que tenim sobre la taula i que des del punt de vista dels ciutadans i ciutadanes, suposi una millora de les seves condicions de vida i de treball". En aquest sentit, i fent referència als Pressupostos Generals de l'Estat, Iceta ha tornat a fer una crida als partits independentistes per no bloquejar la seva tramitació. El líder socialista ha fet valdre el que suposaria l'aprovació dels pressupostos: "un augment del salari mínim a 900€, 2.300.000 pensionistes veurien incrementada la seva pensió mínima o no contributiva en un 3%, la Generalitat veuria ampliat el seu marge pressupostari i financer, es recuperaria el subsidi d’atur per a persones de més de 52 anys..." i ha alertat que "a un Govern que de forma voluntària negui a Catalunya més recursos, els i les socialistes els perdrem el respecte que es mereixen".

Per Iceta a Espanya "s'estan obrint dos escenaris de futur" que passen pel govern progressista de Pedro Sánchez o una triple aliança dels partits de dretes. En aquest sentit, "trobaria molt estrany que el govern de Catalunya es definís per la triple aliança que proposa un 155 perpetu en comptes d'un govern socialista que aposta pel diàleg."


Per últim, preguntat pels viatges del president Torra a Brussel·les, Iceta ha considerat que són "conseqüència lògica de mantenir la ficció d'un consell de la República" i ha lamentat que es realitzin "despeses absurdes que no es tradueixen en millores per als catalans i catalanes". Per això ha reclamat "parar de malbaratar recursos públics sense justificar".

Paraules clau: