El PSC registra una iniciativa per etiquetar els productes de consum massiu en braille

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Socialista insta al Govern de l'Estat a promoure, en el termini d'un any, mesures que facilitin l'accés d'aquelles persones amb discapacitat visual a la informació dels productes alimentaris

El diputat del PSC al Congrés i portaveu de discapacitat del Grup Parlamentari Socialista, Joan Ruiz, ha registrat aquesta tarda una Proposició No de Llei (pnl) per incloure el llenguatge braille a les etiquetes d'aquells productes que siguin de consum massiu, amb l'objectiu de millorar la informació i la protecció dels consumidors amb discapacitat visual.

Actualment a Espanya només és obligatori incloure l'alfabet braille a les etiquetes dels medicaments; i, tot i que cada cop més marques de productes alimentaris faciliten l'accessibilitat a la informació dels seus de productes, són molt poques les que ofereixen etiquetes en llenguatge braille per aquelles persones amb discapacitat visual.

La Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de l'ONU reconeix la importància de l'accessibilitat universal, i el dret a la informació i les comunicacions de les persones amb discapacitat, així com el dret de les persones amb discapacitat visual a l'accessibilitat de la informació a través de l'ús del braille.

Per altra banda, el reglament de la UE sobre la informació alimentària facilitada al consumidor, reconeix que la informació alimentària hauria de ser "precisa, clara i fàcil de comprendre pel consumidor".

És per això que el grup socialista presenta aquesta iniciativa amb l'objectiu de garantir els drets de les persones amb discapacitat visual, a través de la millora de la seva autonomia i qualitat de vida. La proposta registrada es portarà a debat a la Comissió de polítiques integrals per la discapacitat

Paraules clau: