El PSC reclama que el Govern comparegui per explicar quines són les seves prioritats

  • Actualitzat:
  • Creat:

Granados alerta el president Torra que ha agafat un govern "amb moltes hipoteques i llistes pendents a resoldre".

La portaveu del grup Socialistes i Units per Avançar, ha celebrat aquest matí, en una roda de premsa al Parlament, que "sembla que s'hagi tornat a una via de normalització institucional" en referència a les reunions, aquest matí, de la mesa i de la junta de portaveus "a l'ús, com no teníem ja fa molt de temps".

La portaveu socialista ha reclamat al govern la compareixença dels consellers i conselleres investits "perquè expliquin quines són les prioritats i el pla de govern, més enllà dels gestos als quals ens tenen acostumats" i s'ha felicitat per la posada en marxa de les comissions que permetrà "donar resposta a les ja 800 iniciatives que des del grup PSC-Units hem presentat".

Granados ha alertat que el president Torra "ha agafat un govern amb moltes hipoteques i llistes pendents a resoldre". En aquest sentit ha recordat que Catalunya "és la comunitat autònoma amb la llista d'espera per la dependència més elevada, tenim llistes d'espera a la sanitat, i uns serveis públics molt malmesos per les polítiques de retallades realitzades pels anteriors governs independentistes". Temes tots ells, que segons la portaveu socialista, el Govern haurà de parlar amb tots els grups. En referència a això, Granados ha valorat positivament les trobades del President amb els diferents grups parlamentaris "doncs ajuden a la cordialitat institucional", però ha evidenciat les diferències entre govern i algunes forces polítiques, recordant que si Torra és president "ho és per un vot" i que això "significa que necessitarà dialogar i pactar amb el conjunt de forces polítiques sobre els temes cabdals pel nostre país" i ha alertat a la Consellera Artadi "a la que ahir sentiem dir que no descartava la via de la unilateralitat" a què expliqui clarament si accepten via de la legalitat "perquè només així podrem trobar solució al problema d'encaix entre Catalunya i Espanya".

Preguntada per la reactivació del Diplocat, la portaveu socialista ha demanat que "serveixi per atraure inversions i vendre la marca Catalunya i no com a instrument de propaganda independentista".

Paraules clau: