El PSC reclama al govern complir els mandats parlamentaris pel que fa a la situació dels joves

  • Actualitzat:
  • Creat:

Pol Gibert reclama solucions per fer front a la precarietat dels i les joves

 "Volem que el Parlament, a part de parlar de joves, se'ls prengui seriosament i posi fil a l'agulla, ja que té la capacitat i el mandat per fer-ho" ha alertat aquesta tarda el diputat de Socialistes i Units per Avançar, Pol Gibert, en la defensa de la moció socialista sobre la situació dels joves.

Gibert ha explicat que la moció presentada "pretén recuperar punts ja aprovats al Parlament, i que el govern no ha complert. Tornar a portar-los a votació perquè d'una vegada per totes es compleixin". En aquest sentit reclama recuperar "una vella iniciativa que va permetre a molts joves emancipar-se": els ajuts de lloguer a menors de 35 anys per facilitar el pagament del lloguer de l'habitatge habitual. També reclama posar en marxa el Pla de Retorn Juvenil que ofereixi als i les joves emigrants un contracte de llarga durada, preferiblement indefinit, a empreses radicades a Catalunya, així com sufragar les despeses de desplaçament en tornar.

Per últim, Gibert ha reclamat també implementar la «T-cultura», una bonificació de 100€ als i les joves que compleixin 18 anys per tal de poder consumir cultura en un ampli ventall d'opcions (museus, teatre, música, cinema, llibres...) així com convocar "d'una vegada per totes el grup de treball sobre les pràctiques remunerades "per tal de començar a abordar aquest problema, que suposa precaritzar als joves"

Paraules clau: