“El PSC mai ha estat partidari de segregar nens i nenes per raons de llengua”

  • Actualitzat:
  • Creat:

Meritxell Batet defensa el model educatiu vigent que garanteix la competència en les dues llengües, “un model de riquesa i, sobretot, de cohesió social”

La coordinadora dels diputats i diputades PSC al Congrés, Meritxell Batet, ha deixat clar avui que “el PSC mai ha estat partidari de segregar nens i nenes per raons de llengua, és el model que hem defensat i seguirem defensant”. Batet ha reaccionat així a les intencions del Govern d’estudiar la possibilitat d’incloure una casella a la documentació de la preinscripció que permeti als pares dels alumnes escollir l’escolarització en llengua castellana a Catalunya.

 

Per Batet, “el model d’immersió lingüística garanteix que al final de l’etapa educativa obligatòria els nens i nenes de les nostres escoles siguin competents en dues llegües; això és un element de riquesa, positiu, i sobretot de cohesió social, que ha estat sempre la nostra màxima prioritat”.

 

“Esperem que això es quedi en una proposta i que no es tiri endavant”, ha destacat la líder dels socialistes catalans al Congrés, que ho ha desvinculat de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya"; “l’aplicació d’aquest article es posa en marxa exclusivament perquè aquell que tenia el poder per convocar eleccions, Carles Puigdemont, va fer deixadesa de les seves responsabilitats i no les va convocar”. “Urgia que Catalunya recuperés la normalitat democràtica, i el 155 es va posar en marxa per això, l’article l’únic que va provocar va ser que es convoquessin eleccions, donar la veu als ciutadans i poder escollir un Parlament. La majoria parlamentaria té ara la responsabilitat d’escollir un nou president d ela Generalitat”, ha conclòs Meritxell Batet.  

 

 

 

 

Paraules clau: