El PSC impulsarà l’Acord Verd Català per lluitar contra l’emergència climàtica

  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta afirma que “hem de capgirar les prioritats i els poders públics hem de marcar el pas. No volem un Govern donant l’esquena als reptes de present i de futur”

Catalunya se situa a la cua d’Europa en capacitat de generació d’energies renovables, amb només el 7,9% de la potència que hi ha instal·lada a Espanya, segons dades de Red Eléctrica Española de 30 d’agost de 2020. Davant del risc que perdem definitivament el tren de la sostenibilitat i de la transició energètica renovable a causa de la inacció dels governs independentistes, el PSC proposa l’Acord Verd Català per donar resposta al desafiament que representa l’emergència climàtica i per impulsar la reactivació econòmica i la reconstrucció social postcovid-19.

 

Entre d’altres mesures, i partint de la màxima que “ecologia és economia”, les i els socialistes proposem instal·lar 10.000 Megawatts (MW) en energies renovables, més del doble de la potència energètica verda de què disposa Catalunya actualment (4.580 MW), tal com ha anunciat avui, a Granollers, el primer secretari, Miquel Iceta. Segons el líder socialista, “la transició energètica i ecològica comença als municipis, que han fet coses molt importants sense acompanyament. Volem prendre un compromís, i és que un dels vectors del futur Govern sigui l’Acord Verd Català. Hem de capgirar les prioritats i els poders públics hem de marcar el pas. No volem un Govern donant l’esquena als reptes de present i de futur”.

 

En paral·lel, el compromís socialista per als propers anys inclou l’agilització dels tràmits administratius per facilitar les instal·lacions solars fotovoltaiques i eòliques, i l’avenç decidit cap al desenvolupament de l’hidrogen com a font d’energia alternativa. També aposta per treballar per reduir un 55% les emissions de diòxid de carboni (CO2) per al 2030 i per combatre la polució a les ciutats i fer que millori la qualitat de l’aire.

 

Les i els socialistes interpretem la transició ecològica com un procés de canvi que ha de contribuir a la justícia social, a partir de la creació d’ocupació de qualitat i de la millora de les condicions de vida de les catalanes i els catalans. Miquel Iceta ho ha explicat avui a Granollers en el decurs d’una visita al districte energètic que integren cinc equipaments municipals -dos instituts, dues escoles i un teatre-cinema- que s’escalfen amb biomassa i amb energia fotovoltaica, un projecte que l’Ajuntament vol ampliar a cinc equipaments públics més.

 

 

Paraules clau: