El PSC exigeix el Govern les modificacions pressupostàries que permetin afrontar la crisi

  • Actualitzat:
  • Creat:

Eva Granados afirma que “el grau d’exigència de la Generalitat al Govern d'Espanya no se l’aplica a la seva actuació”

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados,ha afirmat avui que “és evident que els Pressupostos aprovats al Parlament són del tot insuficients i no estan gens prioritzats per a l’actual situació”. “No només ho diem l'oposició i les entitats socials, la mateixa consellera Chacón ha dit avui que el seu pressupost no serveix per rescatar el comerç i el turisme ni donar solucions a la indústria. Exigim al Govern que faci les modificacions pressupostàries necessàries per afrontar aquesta crisi. Abans del confinament el Miquel Iceta va estendre la mà per recolzar aquestes modificacions pressupostàries i el dia 24 abril vàrem oferir un pacte de reconstrucció i les nostres propostes. Però encara no hem estat convocats. Els demanem que convoquin els grups parlamentaris, entitats municipalistes i agents socials per construir el pacte per la reconstrucció social i econòmica”, ha afegit.

 

“Convé recordar que aquí el primer a fer retallades va ser el govern d'Artur Mas i que encara no han estat revertides al darrer pressupost. Avui un català que estigui en situació d'extrema pobresa i s'adreci  al SOC el que es trobarà és que li donen hora al mes de juny per tramitar la Renda Garantida de Ciutadania. Es necessària la prestació del Mínim Vital Garantit, però a Catalunya tenim des del 2017 la Renda Garantida i només arriba a un de cada deu catalans que la necessiten. Exigim que es exerceixin plenament les competències pròpies i es prioritzin els recursos que es tenen.  Passa el mateix amb les llistes d'espera sanitàries, que han continuat creixent durant el mandat del President Torra”, ha dit.

 

Durant la seva intervenció a la reunió de la comissió impulsora del Pacte per a la Reconstrucció, Eva Granados ha explicat que les propostes socialistes s’aniran presentant a les entitats i col·lectius de cada sector i s’anirà treballant en l’actualització del document per respondre a les necessitats que vagi apareixent durant la crisi sanitària. “Volem que quan Catalunya superi aquesta situació sigui socialment justa, més sostenible i més igualitària”, ha dit.“El govern de Catalunya demana, però també és fonamental que ofereixi col·laboració i actuí. La Generalitat té mecanismes per ser proactiva amb els seus recursos i polítiques. El grau d'exigència de la Generalitat al Govern d'Espanya no se l'aplica a la seva actuació."

 

Eva Granados ha considerat que el vicepresident Aragonès “demana al president d’Espanya el que aquest demana a les institucions europees; transferències i no deute. Ahir a la conferència de presidents es va acordar les transferències a a les CCAA. Però Aragonès hauria de fixar-se no només en el que es demana sino també el que ofereix el Govern d'Espanya: lleialtat al projecte comú europeu”. En relació a les fases del desconfinament, la portaveu socialista ha assenyalat que “més enllà de queixar-se de si la província és adequada o no, estem a l’espera que el departament de Salut faci una proposta seriosa i no només declaracions”.

 

Paraules clau: