PSC demana un informe a la Sindicatura de Comptes sobre les despeses del Govern durant la Covid

  • Actualitzat:
  • Creat:

Alicia Romero considera que hi ha falta de transparència: "Auvui ens di que s'han gastat més de 445 milions d'euros per material, equipament, farmàcia, quan a la web que els diputats podem consultar només en posa 320"

"Vicepresident, la informació és escassa, parcial, no es pot extreure cap resum de la totalitat de la despesa feta i sí que veiem alguns incompliments, per no dir irregularitats, per això demanarem un informe a la Sindicatura de Comptes per tal de saber què ha passat en aquest període" ha anunciat aquesta tarda la diputada de Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, en la rèplica de la compareixença dels consellers Aragonès i Vergés, una compareixença que "no és a voluntat pròpia sinó forçada per petició del nostre grup per poder conèixer quina és la despesa extraordinària que s'ha realitzat des de l'inici de la pandèmia, la minoració dels ingressos a causa de la baixada de l'activitat econòmica i saber quins plans té el govern per a fer front a aquesta despesa extraordinària" ha explicat Romero.

La diputada socialista ha recriminat al vicepresident Aragonès que "fa molts mesos que diu que està a disposició dels grups per parlar, però no hi ha manera que ens informi" i ha lamentat la manca de diàleg davant el fet que el govern opti per presentar Decrets Llei al Parlament sense haver parlat amb els grups parlamentaris: "diàleg no n'hi ha hagut en els 20 decrets llei aprovats al ple que vostès presenten esperant la responsabilitat de l'oposició i faltant a la seva responsabilitat".

Per Romero hi ha una clara manca de transparència i en canvi, moltes coses a explicar, com per exemple els contractes que s'han fet utilitzant el procediment d'urgència i que no tenen res a veure amb la sanitat: "cito alguns exemples de contractes curiosos que hem trobat: Subministraments d'auriculars discrets pels Mossos d'esquadra 194.900€. Servei de manteniment de l'equipament audiovisual del Departament de Justícia 254.000€. Servei de manteniment de llicències ORACLE 2020 3M€. Cal una explicació".

D'altra banda, Romero ha recordat a Aragonès que arribaran de l'Estat 3.200M€ "un esforç mai fet" i ha preguntat "on està l'esforç de la Generalitat? La priorització de la despesa del pressupost 2020?"

Per la seva banda, la diputada Assumpta Escarp ha denunciat, en la seva rèplica a la consellera Vergés, que a Catalunya "hem afrontat una pandèmia amb un pressupost en salut insuficient". "Ha fet un cant al sistema públic de salut que compartim- ha dit Escarp - però la realitat és que en els últims deu anys el seu pressupost s'ha vist reduit, aquest any també, i ha recriminat que des del govern "es demana responsabilitat i compromís a la ciutadania i grups parlamentaris sense entendre que això és una responsabilitat de doble via"

Paraules clau: