El PSC és imprescindible per trobar una solució acordada

  • MIQUEL ICETA
  • Actualitzat:
  • Creat:

Fem una crida àmplia als sectors de l'esquerra al centre, a autonomistes i federalistes, per parlar, fer propostes, i trobar les millors formes de cooperar per fer possible el canvi a Catalunya per sortir del bloqueig

"El congrés d'aquest cap de setmana és segurament un dels més rodons que hem realitzat els i les socialistes" ha considerat aquest matí el renovat primer secretari del PSC, Miquel Iceta en una roda de premsa posterior a la primera reunió de l'executiva sorgida del XIV Congrés del partit. Per a Iceta aquest "magnífic congrés" ho ha estat probablement "perquè hi havia consciència que veníem d'una travessia al desert i, en arribar a la terra promesa de l'estabilitat i l'assalt a la Generalitat, estàs més tranquil". El líder socialista també considera que el congrés d'aquest cap de setmana "ha fet palès que el PSC és imprescindible per trobar una solució acordada i superar la situació de bloqueig en què s'ha instal·lat la política catalana".

 

Preguntat sobre les relacions amb ERC, Iceta ha estat clar: "el pròxim president de la Generalitat serà d'ERC o serà del PSC", i per tant, són les relacions de "dos partits que són competidors directes, però que tenen un alt sentiment patriòtic i que volen servir els seus ciutadans i ciutadanes, han de ser de respecte mutu i voluntat de trobar punts d'encontre per fer avançar el nostre país". En aquest sentit, Iceta ha reiterat la necessitat de sortir del bloqueig en què es troba Catalunya i ha fet una "crida pel canvi" en què el PSC aspira a tenir una posició de lideratge conscient que "no podem ser l'únic motor de canvi". Per aquest motiu ha fet "una crida als sectors de l'esquerra al centre, autonomistes i federalistes per parlar i fer propostes, i trobar les millors formes de cooperar per fer possible aquest objectiu".

 

Preguntat sobre els pressupostos de la Generalitat, Iceta considera que "és el govern qui ha de buscar els suports". El primer secretari del PSC ha recordat que els socialistes sempre estan disposats a dialogar, i ha lamentat que Catalunya no té pressupost des de 2017: "El govern té tot el dret a tramitar els pressupostos com cregui convenient, si és que algun dia els presenta al parlament, que vull recordar que ja s'haurien d'haver presentat", ha conclòs.

En aquesta primera reunió d'executiva, s'ha acordat que la comissió permanent estarà integrada per 11 membres: Núria Marín, Miquel Iceta, Eva Granados, Salvador Illa, Sonia Guerra, Jaume Collboni, Antoni Balmon, Rosa Alarcón, Raúl Moreno, Laura BallarÍn i Jose Luís Gimeno. També han encarregat a Eva Granados i Salvador Illa la redacció de la proposta del pla de treball, i a Antoni Poveda la creació i impuls del Consell Assessor sobre Canvi Climàtic i Transició Ecològica i Energètica.

Paraules clau: