El Parlament aprova una moció socialista per millorar la situació d’urbanitzacions i barris

  • Actualitzat:
  • Creat:

Jordi Terrades recorda que hi ha barris i urbanitzacions amb dèficits i anomalies d’un temps passat que no poden fer front ni veïns ni ajuntaments.

El Parlament ha aprovat aquest matí la proposta de Socialistes i Units per Avançar de “recollir en la Llei de Territori un nou règim jurídic que facin viables els costos per part de propietaris d’aquestes urbanitzacions amb dèficits de temps passats”, ja que moltes d’aquestes urbanitzacions “es varen construir als anys 60 i 70 com a segona residència, i que amb el temps s’han convertit en la residència principal de molts catalans”. S’ha instat al Govern a “convocar les línies d’ajuts i subvencions que preveu aquesta llei amb una política al servei de la cohesió i de lluita contra el canvi climàtic”.

El diputat de Socialistes i Units per Avançar, Jordi Terrades, ha denunciat que “a Catalunya hi ha 750 urbanitzacions amb dèficits urbanístics i anomalies diferents a cada una d’elles, que provenen d’uns temps passats”. Per aquest motiu Terrades considera “necessari nou règim jurídic que permetin i facin viable els costos d’urbanitzacions per part de propietaris”.

“Aquesta situació s’ha derivat en problemes de salut, seguretat, convivència, vessaments de pous secs que contaminen els carrers, manca de llum, entre altres deficiències” explica Terrades a la presentació de la moció. Per això creu prioritari “portar a terme la llei vigent del canvi climàtic i energètica de Catalunya que identifica la rehabilitació d’habitatges com a un dels objectius estratègics”.

La moció socialista aprovada també insta al Govern de la Generalitat a “reobrir les convocatòries de millora de barris posant en marxa una veritable política pública de rehabilitació energètica del parc d’habitatges que compleixi la llei del canvi climàtic”. Jordi Terrades ha reclamat “tornar a activar la llei de barris que combina crèdits i subvencions, ja que hi ha edificis ineficients des de fa més de 40 i 50 anys”.

Paraules clau: