El Govern ha demostrat deixadesa i manca de planificació amb les beques menjador

  • Esther Niubó
  • Actualitzat:
  • Creat:

Esther Niubó diu al Govern que “assegurar el dret a l’alimentació en aquests moments era i és una necessitat real” i li demana que “assumeixi la seva responsabilitat i entomi aquesta qüestió seriosament i de manera dialogada amb altres administracions”

La portaveu d’Educació del Grup Socialista, Esther Niubó ha dit avui a la Diputació Permanent, després de la compareixença dels consellers Bargalló  i El Homrani que “som aquí perquè vostès no van fer la feina quan tocava. Aquest és un debat sobre la seva manca de diligència a l’hora de garantir la suficiència alimentària a la infància vulnerable”. “Han demostrat deixadesa, traspàs de responsabilitats i manca de planificació, quan sabien perfectament que assegurar el dret a l’alimentació en aquests moments era i és una necessitat real”, ha afegit.

 

Durant la seva intervenció, Esther Niubó ha afirmat que “aquest és un debat on no acceptem tampoc com a pretext la manca de recursos, perquè estem parlant d’una política que suposaria una inversió d’uns 30 milions d’euros quan en realitat, només en educació, n’han rebut 320 milions del govern de l’Estat, a banda dels del Programa VECA (el Programa per la Garantia dels Drets a l’Alimentació, destinat a reforçar projectes autonòmics que garanteixin el dret bàsic a l’alimentació, oci i educació durant les vacances escolars), per no parlar dels recursos del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de Presidència o del fons de contingència de la COVID-19”.

 

“El d’avui és un debat sobre la realitat que viuen o pateixen moltes famílies a Catalunya, en un moment encara de pandèmia, malauradament, on moltes famílies han patit una davallada important d’ingressos a causa de la COVID-19: que estan en ERTOS, a l’atur o han vist afectada la seva activitat econòmica. Sis setmanes, Consellers, passant-se la pilota l'un a l’altre, per arribar aquí: una subvenció als ajuntaments per ajuts d’emergència social anunciada a 1 d’agost? I és clar, la cirera del pastís va ser quan van anunciar als Consells Comarcals a finals de juliol que no només cancel·larien les targetes moneder a les famílies a finals de mes, sinó que recuperarien els saldos pendents no gastats fins aleshores”, ha explicat.

 

Segons la portaveu socialista, “han actuat tard i malament. Aquesta ha estat la tònica del seu govern des dels seus inicis. Un govern que no ha estat a l’alçada del moment, especialment en matèria de salut, i que en educació tenim molts dubtes que hagi après la lliçó de la pandèmia. Esperem  durant el proper curs que es pugui assegurar el dret a l’educació amb equitat i seguretat pel conjunt de la comunitat educativa, i no tornem a trobar-nos amb problemes dels quals portem mesos parlant com la bretxa digital, per posar un exemple”.

 

“Assumeixin la seva responsabilitat i entomin aquesta qüestió seriosament i de manera dialogada amb altres administracions des d’ara mateix. No com una resposta excepcional, sinó com una prioritat de país, perquè ja van dos mesos tard, i tinguin en compte que ens vénen mesos molts durs des d’un punt de vista socioeconòmic que requeriran d’un govern proactiu en la lluita contra la pobresa infantil i defensor radical de l’equitat”, ha conclòs.

 

Paraules clau: