El Govern de l'Estat ha lluitat contra la pandèmia a nivell sanitari, econòmic i social

  • Sònia Guerra
  • Actualitzat:
  • Creat:

Sònia Guerra explica que l'Executiu sempre ha defensat la justícia social, la igualtat d'oportunitats, l'accessibilitat universal, l'ecologia, la transformació digital, els drets socials i el feminisme

La diputada del PSC al Congrés i portaveu de Drets Socials del Grup Parlamentari Socialista, Sònia Guerra, ha defès avui que "les mesures econòmiques i socials aprovades pel Govern Central han permès construir un escut social per a protegir a tots els espanyols i espanyoles", i ha valorat positivament algunes de les mesures adoptades per l'executiu, com l'aprovació dels ERTES, els subsidis extraordinaris per desocupació als treballadors temporals, les moratòries d'hipoteques i de lloguers; la suspensió de desnonaments, la garantia de subministraments, o l'habilitació d'espais i menjadors per a persones sense llar.

Guerra ha destacat que el Govern de l'Estat ha lluitat des del primer dia contra la pandèmia a tres nivells: sanitari, econòmic i social; i ha recordat que l'Executiu "ha defensat abans, durant i després de la COVID-19, la justícia social, la igualtat d'oportunitats, l'accessibilitat universal, l'ecologia, la transformació digital, els drets socials i el feminisme".

Ningú es queda enrere

La portaveu ha valorat positivament l'aprovació de l'Ingrés Mínim Vital, i ha explicat que "és una prestació que arribarà aproximadament a 850.000 llars i a més de 2 milions de persones, emparant a 4 de cada 5 persones en situació de pobresa extrema". Així mateix, la diputada del PSC també ha remarcat que l'Ingrés Mínim Vital "és una prestació que des de fa anys diversos organismes internacionals, com el Consell d'Europa, l'ONU o el mateix FMI, recomanen al Govern d'Espanya que desenvolupi".

En matèria de pobresa, la portaveu ha assenyalat que a Espanya, el percentatge de llars per sota del 30% de la renda mitjana, està a prop del 7%; i ha insistit que "el Govern de l'Estat lluita contra aquesta pobresa amb un ampli ventall d'ajudes públiques per no deixar a ningú enrere".

D'altra banda, la portaveu ha condemnat la violència que han patit durant el confinament les dones víctimes de violència masclista, i la violència que han patit els menors, subratllant que "1.441 menors han estat atesos per la Fundació Anar durant el confinament".

Guerra també ha reconegut la importància que tenen les administracions locals, els ajuntaments, i els governs de proximitat, insistint que "és necessària una cartera comú de Serveis Socials que eviti inequitats territorials, i permeti avançar en la prevenció i lluita contra la pobresa i l'exclusió".

Així mateix, la portaveu ha recalcat que "urgeix redefinir i reforçar el model de residències per a persones dependents, adaptant-lo als nous perfils i necessitats a nivell de polítiques sanitàries i assistencials". "Hem de tenir la capacitat de sortir més fortes d'aquesta tragèdia, i només ho aconseguirem, si apostem de manera decidida i contundent per enfortir el nostre Estat de Benestar", ha conclòs.

Paraules clau: