El federalisme fa ciutadans lliures, iguals en drets i units en la diversitat

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta posa en valor a Madrid la capacitat del PSC de fer pactes, trencar blocs i situar-se al centre: “som davant una nova etapa política a Catalunya”

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha defensat avui en una conferència a l’Ateneo de Madrid que “en un estat modern, el federalisme és el millor instrument que s’ha inventat perquè els diversos territoris amb identitats, cultures i necessitats diferents puguin conviure harmònicament i perquè la coexistència de diversos nivells de l’administració pugui assegurar de manera eficaç i cooperativa el millor servei a la ciutadania. Volem ciutadans lliures, iguals en drets i units en la diversitat”, ha manifestat durant la seva intervenció que ha portat per títol ‘El ideal federal’.

 

L’endemà de la Diada Nacional de Catalunya i acompanyat per la plana major del partit, la presidenta del Congrés Meritxell Batet i els diputats i diputades del PSC a les Corts, Miquel Iceta ha rebutjat l’apropiació de la festa per part dels partits independentistes i ha defensat un catalanisme inclusiu en què tots els catalans s’hi sentin còmodes. “És hora de construir el futur superant la divisió creada pel moviment independentista, recuperant el temps i les energies perdudes en un procés que no ha portat res de bo per a Catalunya. Es tracta d’unir els catalans al voltant d’objectius àmpliament compartits com pot ser l’enfortiment de l’autogovern, la millora del finançament, un millor reconeixement de la diversitat d’Espanya, l’impuls del progrés econòmic, la justícia social i la sostenibilitat. El federalisme dona respostes a totes aquestes qüestions”, ha assegurat.

 

El líder del PSC ha destacat que els i les socialistes catalans han aconseguit en les darreres eleccions municipals trencar la inèrcia de vetos sistemàtics i la política de blocs demostrant que es poden arribar a pactes per aconseguir la governabilitat de les institucions i ha subratllat que som davant una nota etapa política. “Reconciliació, bon govern, retorn a la bona política a la recerca de solucions sense atiar la divisió ni la crispació i, sobretot, tornar a tenir un horitzó d’estabilitat, concòrdia i progrés”, ha conclòs.

 

 

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: