El discurs de Torra no toca de peus a terra i allunya poder arribar a un acord

  • Actualitzat:
  • Creat:

Illa reclama un esforç per part de tots els representants polítics per poder arribar a una solució acordada: "si no, no ens en sortirem"

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha lamentat aquest matí que el president Quim Torra "torni a ser el president de només la meitat dels catalans i no s'adreci al seu conjunt." Per Illa el discurs de Torra "no toca de peus a terra i no permet avançar cap a una solució acordada, al retornar a posicions unilateralistes que han fet molt mal a Catalunya".

El secretari d'organització del PSC ha insistit que "l'única solució possible és refer l'acord entre catalans i catalanes". Per això considera que cal un esforç per part de tots els representants polítics "perquè si no, no ens en sortirem" i ha alertat a C's i PP, que han tornat a reclamar l'aplicació de l'article 155, que el 155 "no s'aplica discrecionalment sinó quan es vulnera de forma fefaent el marc de convivència definit per la Constitució i l'Estatut", un fet que fins ara no s'ha produït.

Pel que fa als Pressupostos Generals de l'Estat, Illa ha demanat als partits independentistes donar-los suport, i els ha advertit que si no ho fan "hauran d'explicar perquè no donen suport a mesures positives pel conjunt de catalans i catalanes, que aporten recursos molt necessaris per Catalunya, i que plantegen mesures que acaben amb 7 anys de polítiques d'austeritat".

Finalment, el secretari d'organització del PSC ha reiterat la voluntat de diàleg dels i les socialistes pel que fa als pressupostos del Govern de la Generalitat, però ha alertat que "si l'horitzó que dibuixen és el que traslluïa el discurs de Quim Torra, no podran comptar amb nosaltres. No estem a favor ni de l'unilateralisme ni de la independència" ha conclòs.

Paraules clau: