El diàleg social torna a ser fonamental

  • Pol Gibert
  • Actualitzat:
  • Creat:

Pol Gibert afirma que “la manera d'abordar aquesta crisi representa la voluntat del Govern d’Espanya de no deixar ningú enrere i repartir el pes entre el sector públic i el privat”

EL portaveu d’Ocupació del Grup Socialista, Pol Gibert, ha afirmat que "el diàleg social ha recuperat el seu paper fonamental després d'anys en què la dreta l'havia condemnat a ser un simple espectador. Amb acord dels agents socials, es manté la cobertura per centenars de milers de treballadors i treballadores, que no consumiran la prestació per desocupació ja que veuran el seu ERTE ampliat”. Gibert ho ha dit després que el Consell de Ministres hagi aprovat estendre fins al 30 de juny d'aquest any els ERTE de força major derivats de l'covid-19, ja sigui per força major total (sense reinici de l'activitat) o parcial (recuperació d'una part de l'activitat).

 

A més, ha destacat Gibert, “s'ha acordat el manteniment dels llocs de treball com a principal acció a preservar, evitant els acomiadaments durant els següents sis mesos de finalitzar l'ERTE". “La manera d'abordar aquesta crisi representa la voluntat del Govern de no deixar ningú enrere i repartir el pes entre sector públic i privat. Amb l'acord, aquesta voluntat es trasllada al diàleg social”, ha conclòs.

 

Paraules clau: