El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha quedat reduït a la mínima expressió

  • Rafel Bruguera
  • Actualitzat:
  • Creat:

El Parlament aprova la tramitació per a la modificació de la Llei del CONCA, a instàncies del PSC, per la urgència de resoldre la situació que no permet als seus membres continuar exercint les seves funcions

El Grup Socialista i Units per Avançar, ha presentat aquest matí la proposta de modificació de la llei del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), aprovada pel Parlament, amb l'objectiu de "resoldre dos temes urgents si no volem que mori, que quedi liquidat per la inacció del Govern: la renovació dels 7 membres del seu plenari i evitar que es torni a repetir la situació actual" com explica el diputat Rafel Bruguera.

Bruguera argumenta que "des del 21 de gener passat es troba en una situació de paràlisi absoluta, ja que el Consell està format només per 3 dels seus membres, afectant el quòrum necessari per abordar acords". El socialista ha instat al Govern "que entomi les seves competències i obligacions, perquè el President de la Generalitat és qui ha de proposar al Ple del Parlament els noms que han de conformar el Plenari del CoNCA".

Per aquest motiu el Grup Parlamentari Socialista i Units per Avançar ha proposat modificar la llei incorporant que "la Presidència de la Generalitat disposa d'un termini màxim de 10 dies des del cessament dels membres del Consell per elevar la proposta de llista dels substituts".

Finalment, en cas que no es compleixi l'apartat anterior, Rafel Bruguera considera necessari que "els membres del Plenari del CoNCA puguin continuar exercint el càrrec en funcions fins que siguin elegits els següents membres".

Paraules clau: