El conjunt de les administracions s’han de mobilitzar per reprendre la normalitat

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

El primer secretari del PSC i president del grup socialista visita les zones del Maresme afectades pel temporal Glòria i anuncia que el seu grup portarà iniciatives al Parlament per estimular i impulsar l’acció del Govern

El primer secretari del PSC i president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha visitat avui les principals localitats de la comarca del Maresme afectades per la llevantada Glòria per comprovar els seus efectes i entrevistar-se amb els alcaldes. Iceta, que ha estat a Pineda de Mar, Tordera, Malgrat de Mar i Mataró, ha constat com el temporal s’ha endut passejos marítims sencers, passarel·les i ponts i com rius s’han desbordat en alguns punts amb moltes conseqüències. "A partir d'ara no es pot posar en dubte el canvi climàtic que s’està produint i que té efectes notables sobre al territori”, ha assegurat, “això ens ha de fer repensar hàbits consum, de mobilitat i la mateixa forma en que planifiquem les infraestructures costaneres".

En declaracions als mitjans de comunicació a Mataró, i acompanyat per la diputada Alícia Romero l'alcalde de la ciutat, David Bote, Miquel Iceta ha destacat el comportament “exemplar” dels ajuntaments “de tots colors” davant aquesta situació i ha deixat clar que el conjunt d’administracions “s’han de mobilitzar per intentar reprendre la vida normal com més aviat millor”. “Hi ha una afectació molt important a la comarca com les comunicacions. Tot això s'ha de suplir d'entrada amb transport per carretera. Cal enfortir el paper dels autobusos. Esperem que el transit ferroviari es pugui reprendre aviat entre Mataró i Barcelona”. Miquel Iceta també ha remarcat que la Diputació de Barcelona ha obert una línia específica de suport als ajuntaments per fer front al que és més urgent i que hi ha la possibilitat de declaració de zona catastròfica. Així mateix, Miquel Iceta ha deixat clar que el grup Socialistes-Units per Avançar portarà al Parlament aquest conjunt de preocupacions per estimular i impulsar l’acció del Govern en aquest sentit. “Ara el que convé és que tots plegats fem pinya; temps hi haurà per veure si algun element de previsió no ha funcionat bé”, ha conclòs.

 

 

 

Paraules clau: