El Congrés recolza els RDL amb mesures de suport al sector cultural i al Tercer Sector

  • Actualitzat:
  • Creat:

"La nostra Cultura, i les nostres indústries culturals, són i seran un dels nostres motors principals per sortir d'aquesta crisi", explica el diputat del PSC al Congrés i portaveu de Cultura del Grup Parlamentari Socialista, Marc Lamuà

El ple del Congrés ha convalidat aquest dijous dos reials decrets llei que donen suport al sector cultural i al Tercer Sector. Amb l'aprovació d'aquests reials decrets el Govern de l'Estat continua donant resposta als sectors afectats per la crisi generada per la pandèmia de la Covid-19.

"La cultura és un dels grans espais de futur del nostre país; la nostra cultura i les nostres indústries culturals, són i seran un dels nostres motors principals per a sortir d'aquesta crisi", ha assegurat el diputat del PSC al Congrés i portaveu de Cultura del Grup Parlamentari Socialista, Marc Lamuà, argumentant que "aquest nou esforç que avui presenta el Govern de l'Estat és per no deixar a ningú enrere i ajudar a pal·liar l'impacte que té la Covid-19 en el nostre teixit cultural".

"Si hem decidit aixecar amb gran esforç aquest escut social, és perquè estem decidits a no deixar ningú enrere, en Cultura, també", ha remarcat Lamuà. "La Cultura és l'argamassa amb la qual construïm Espanya, junts i diversos, plurals i units", ha assenyalat. "La Cultura és també l'or ocult a plena vista de la nostra societat. Com si no generaria la transversalitat que veiem avui en aquest hemicicle? Ens arrela al passat comú, ens bressola en el dur present, però abans de res és la nostra gran oportunitat de futur, com a indústria, com a economia i com a societat", ha resumit el portaveu. "Els drets dels treballadors es defensen sempre i sense pal·liatius", ha sentenciat. 

Garantir el dret a tenir drets

"Ens deixarem la pell perquè ningú es quedi enrere, perquè tothom gaudeixi del dret a tenir drets", ha deixat clar també la diputada del PSC al Congrés i portaveu de Drets Socials del Grup Parlamentari Socialista, Sònia Guerra, que ha pujat a tribuna per traslladar el suport del Grup Socialista al reial decret Llei de mesures per a entitats del Tercer Sector, persones majors, la infància i l'adolescència, el poble gitano, i diversos col·lectius en risc d'exclusió social.

"Treballarem amb els Serveis Socials i amb les entitats del Tercer Sector d'Acció Social, tant en l'àmbit estatal, com en l'àmbit autonòmic i local", ha explicat. "El dret a tenir drets", ha defensat, "i per a això fan falta recursos, però sobretot, i abans de res, fa falta voluntat política". "Voluntat política com la que té aquest Govern que, en plena pandèmia, va decidir no lluitar únicament contra la crisi sanitària, sinó que ho ha fet també contra la crisi econòmica i social derivada de la Covid-19", ha recalcat la portaveu de Drets Socials.

Així mateix, ha rebutjat les crítiques de la dreta, i ha lamentat el poc que els interessa el Tercer Sector, davant del compromís de l'actual Govern. "Estem davant una situació extraordinària, i aquest Govern dóna respostes extraordinàries, oferint solucions d'urgència que assegurin la viabilitat i sostenibilitat de les diferents entitats del Tercer Sector que treballen en el territori, al costat dels serveis socials, lluitant dia a dia per fer dels nostres pobles i ciutats, llocs d'inclusió i cohesió social", ha destacat la diputada.

"Decisions d'urgència per a situacions sobrevingudes, però sense perdre de vista l'estratègia", ha subratllat Sònia Guerra, que ha recordat que el Govern es compromet a desenvolupar la Llei del Tercer Sector d'Acció Social. "Aquest Govern no oblida que també urgeix reforçar el sistema públic de serveis socials, una llei de serveis socials amb una cartera de serveis comú per a garantir la igualtat d'oportunitats de tots i totes les ciutadanes, independentment d'on visquin", i "que garanteixi el benestar de la ciutadania, la igualtat d'oportunitats, la justícia i la cohesió social", ha conclòs.

Paraules clau: