El 28A va sobre la reconstrucció i enfortiment de l'estat social

  • Meritxell Batet
  • Actualitzat:
  • Creat:

Batet alerta que el PP "mai ha cregut en la Constitució perquè les seves propostes esmenen el seu model d'estat" i que la condició d'ERC de referèndum per donar suport a un possible govern "suposa tant com negar el diàleg"

"Els i les socialistes volem mantenir els drets i conquerir-ne de nous i també erradicar la pobresa, especialment la infantil" ha explicat aquest matí la cap de llista del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, en un contacte informatiu al mercadal de Sant Adrià del Besos, on ha estat acompanyada per l'Alcalde, Joan Callau, i la candidata al Congrés, Lídia Guinart.

Batet ha explicat els eixos principals del programa que ahir va presentar el PSOE, molt centrat en la recuperació social, i ha recordat que en aquests deu mesos "el govern de Pedro Sánchez ha creat l'alt comissionat contra la pobresa infantil amb qui hem treballat tots els ministeris, i s'han proposat programes concrets per combatre els problemes alimentaris dels nens i nenes, perquè tinguin 3 àpats de qualitat i també garantir el seu dret a oci especialment a l'estiu, que no hi ha escoles i es produeix major desigualtat entre famílies que poden proporcionar-lo i les que no".

Batet també ha recordat l'avantprojecte de lluita contra la violència infantil, que ha decaigut amb el final de la legislatura "però que recuperarem a partir del 29 d'abril si la ciutadania ens dóna la seva confiança" i ha denunciat que la pinça de les dretes i independentistes per tombar els pressupostos "va impedir que tinguéssim 600 milions d'euros per lluitar contra la pobresa infantil".

Preguntada sobre la condició d'ERC sobre garantir un referèndum d'autodeterminació per facilitar fer govern, Batet considera que "posar aquesta condició sobre la taula és tant com negar-se a dialogar". La candidata ha recordat que Pedro Sánchez "ha dit clarament que no hi haurà un referèndum d'autodeterminació, i no acceptarem que n'hi hagi un altre. El diàleg s'ha de donar dins les regles del joc".

Respecte a la proposta de la dreta d'aplicar un 155 perpetu considera que "avui no es donen les condicions i seria anticonstitucional". Per la candidata socialista "el PP mai ha cregut en l'estat descentralitzat i l'estat autonòmic plasmat en la Constitució, i en definitiva, mai ha cregut en la Constitució perquè les seves propostes esmenen el capítol en què es parla del model d'estat"

Paraules clau: