El 28A no va de pugnes internes entre forces independentistes, sinó de governar Espanya

  • Salvador Illa
  • Actualitzat:
  • Creat:

Salvador Illa veu el 28A com "la cruïlla entre la continuïtat d'una Espanya progressista i dialogant o l'opció de les tres dretes, que suposa anar tres dècades enrere"

El secretari d'organització del PSC, Salvador Illa, ha volgut tenir aquest matí "un record emocionat" per les 192 persones que van morir en els atemptats de l'11 de març de 2004, i les prop de 2.000 que van resultar ferides, així com per les tres víctimes mortals des de divendres per violència de gènere "que com a socialistes ens colpeixen i demostren que segueix havent-hi molta feina a fer".

Illa també s'ha referit a l'aprovació per unanimitat, per part de la Comissió Electoral del PSC aquest cap de setmana, de les candidatures a les eleccions generals i a les eleccions al Parlament Europeu. Unes llistes que seran sotmeses a votació del Consell Nacional d'avui al vespre i que pel secretari d'organització socialista "estan pensades per guanyar". Per Illa, els socialistes "som conscients del repte electoral que suposa el 28 d'abril. És la cruïlla entre la continuïtat d'una Espanya progressista i dialogant o l'opció de les tres dretes, que suposa anar tres dècades enrere".

Preguntat per la candidatura de Puigdemont al Parlament Europeu, el líder socialista observa "una disputa acarnissada per liderar l'espai independentista" però considera que "del que es tracta és de governar a Espanya i les pugnes internes entre forces independentistes són irrellevants i estan mal enfocades". Finalment, i preguntat per la reclamació dels comuns a què el PSC retorni a la via del referèndum, Illa ha alertat que Jaume Asens "té una postura unilatearlista, mentre que els socialistes apostem per un govern que miri el futur sense por, i amb la voluntat d'acabar amb les polítiques d'austeritat de set anys de governs de dretes i, en matèria territorial, enfocar el diàleg dins la llei".

Paraules clau: