El 21D ens juguem la prosperitat de Catalunya

  • Miquel Iceta
  • Actualitzat:
  • Creat:

Miquel Iceta diu que vol ser el “gran venedor de Catalunya, i assegurar a Espanya i a Europa que hem canviat de rumb i hem apostat per l’estabilitat i el progrés del conjunt de la ciutadania”

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat de Catalunya ha lamentat que durant anys “hi ha qui s’ha omplert la boca de Catalunya i que no ha fet res pels catalans” tot “creant temor, quan la ciutadania busca estabilitat i certesa”. Iceta ha advertit que “el 21 de desembre ens estem jugant la prosperitat del nostre país: volem 4 anys més de bronca? 4 anys més de crònica judicial? 4 anys de 155? 4 anys més de fractura?”. El cap de llista dels socialistes catalans s’ha reivindicat com “el vot del seny, que ofereix solucions, que aposta per posar-nos d’acord per tirar endavant tots junts enfront d’aquells que només volen barallar-se i buscar “follon”.

En un acte a Amposta, Miquel Iceta ha criticat que “a Catalunya hem posat el cap dins del melic durant massa temps” i ha assenyalat que “la tria el 21D és clara: o una aventura abocada al fracàs, en què la ruïna de Catalunya serà total i absoluta, o el diàleg i l’acord necessaris per a solucions catalanistes i d’esquerres, per a més autogovern i millor finançament, per aconseguir la reconciliació entre els catalans, amb la resta d’Espanya, amb Europa i amb el món econòmic”.

Durant l’acte, el candidat socialista s’ha compromès, si és investit president de la Generalitat, a convocar els agents econòmics i socials, a parlar amb el president Rajoy per revertir la dinàmica de manca de diàleg dels darrers anys, oferint lleialtat però amb moltes exigències, i a trucar el president Juncker per contribuir a aconseguir una Europa cada dia més forta i unida.

A Amposta Miquel Iceta ha estat acompanyat per Francesc Miró, president del Consell Comarcal del Montsià, Bibiana Porres, candidata número quatre per Tarragona, Joan Caballol, candidat número tres per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, cap de llista per Tarragona, Ximo Puig, president de la Comunitat Valenciana, Adriana Lastra, vicesecretaria general del PSOE.

El president de la Comunitat Valenciana ha assegurat que “que Miquel Iceta sigui president de Catalunya serà fonamental no només per a Catalunya, sinó també per a Espanya i per a la relació entre Catalunya i la Comunitat Valenciana”, perquè, ha lamentat, “durant 20 anys els valencians hem estat aïllats amb un govern valencià del PP que no volia saber res de Catalunya, i ara amb un govern català que no vol saber res de la Comunitat Valenciana”.

Puig ha afegit que “l’única sortida a la situació actual és la del diàleg que impulsa Miquel Iceta enfront al fanatisme d’uns i altres” i ha subratllat que “malgrat que alguns ho vulguin, Espanya no és uniforme: Espanya serà plural o no serà; Espanya serà diversa o no serà i sí, fora de Catalunya hi ha molts federalistes, i fins i tot federalistes que encara ni saben que ho són”. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat també la vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, que ha celebrat que “a Espanya s’hagi generat una enorme onada d’il·lusió amb Miquel Iceta, amb propostes serioses i solvents, que donen sortida a la política de fronts que ha caracteritzat Catalunya els darrers temps”, tot recordant que “uns i altres parlen de diàleg, però quan parlem de la Comissió territorial al Congrès no hi donen suport” perquè, “viure en el conflicte ja els va bé”, ha conclòs.

 

 

 

 

Paraules clau: