El 10N ens juguem avançar com hem fet els darrers 15 mesos o tornar enrere

  • Mercè Perea
  • Actualitzat:
  • Creat:

Mercè Perea defensa la necessitat de derogar la reforma de les pensions de 2013, derogar el factor de sostenibilitat i l'índex de revalorització de les pensions

"Si volem confrontació, ja sabem a qui hem de votar: a Rivera, a Casado, a ERC o a JxCat. Si volem una Espanya tranquil·la amb una Catalunya tranquil·la, hem de votar l'únic vot que fa feina i que pot transformar la realitat, que és el vot socialista" ha explicat aquest matí la candidata al congrés Mercè Perea en una roda de premsa en la qual ha explicat les propostes socialistes en matèria de pensions. Perea ha plantejat un model de pensions "sòlid i sostenible a curt, mitjà i llarg termini" posant èmfasi en el fons, "que la ciutadania tingui certeses de present i futur, que sàpiga que tindrà una pensió digna", però també en la forma: "defensem arribar a un acord social i parlamentari i per això reivindiquem el pacte de Toledo, reivindiquem un Pacte d'Estat que serà el primer que plantejarà Pedro Sánchez si arriba al Govern"

La candidata socialista ha defensat la necessitat de derogar la reforma de les pensions de 2013, derogar el factor de sostenibilitat i l'índex de revalorització de les pensions que les vincula al 0,25, i ha recordat que va ser gràcies a un decret llei del govern de Sánchez que les pensions s'han revalorat a l'1,6. D'altra banda també ha posat sobre la taula l'ampliació de les pensions de viudetat en els casos de parelles sense vincle matrimonial, revisar el complement de maternitat i reformar el sistema de seguretat social perquè no sigui discriminatori.

Perea considera que el 10N ens juguem "avançar com hem fet els darrers 15 mesos de govern o tirar enrere" i ha interpel·lat a tota la ciutadania per anar a votar: "només un vot socialista pot evitar el bloqueig. Només un vot socialista permet frenar a la dreta i l'ultra dreta. Només un vot socialista permet frenar l'independentisme" ha conclòs.

Paraules clau: