Demanem al Govern una proposta assenyada als treballadors públics per retornar-los les pagues

  • Alícia Romero
  • Actualitzat:
  • Creat:

Alícia Romero afirma que “tenim un Govern que no governa, que no es preocupa pel país i li demanem que no generi més conflictivitat laboral al sector públic”

La portaveu adjunt del grup Socialistes-Units per Avançar, Alícia Romero, ha afirmat avui que al ple de demà s’interpel·larà el Govern sobre els treballadors públics perquè “el Govern va fer una proposta per retornar les pagues a vuit anys, i els treballadors han  trencat relacions amb ell. Demanem el Govern que retiri aquesta proposta perquè fa molt difícil la negociació i el diàleg, i que torni a asseure’s amb els sindicats”. “Els demanem una proposta assenyada que sigui capaç de retornar el que li pertoca als funcionaris. Ningú del Govern els ha trucat, ni el conseller Puigneró ni el vicepresident Aragonès. Tenim un Govern que no governa, que no es preocupa pel país i li demanem que no generi més conflictivitat laboral al sector públic”, referint-se també a les demandes de metges i Mossos.

Alícia Romero també ha parlat de la moció socialista sobre fiscalitat que es debatrà al ple, “portem uns quants anys demanant una reforma fiscal més justa, progressiva i eficient que demani més als que més tenen. Els dos impostos que demanem modificar són el de l’IRPF a les franges més altes i Successions”. “Hem rebut les esmenes deis diferents grups i no deixa de sorprendre aquest Govern que cada dia s’escora més a la dreta. Les seves propostes descafeïnen la reforma fiscal que nosaltres proposem. El vicepresident Aragonés va anunciar que faria una ronda de contactes amb els grups sobre els Pressupostos, però encara no ha arribat”, ha afegit.

La portaveu socialista ha fet aquestes declaracions en roda de premsa al Parlament, que ha començat lamentant l’accident ferroviari d’aquest mati. També ha traslladar el condol a família i amics de la víctima mortal ha desitjat una ràpida recuperació als ferits.

 

Funció pública en crisi


En referència a la funció pública, Romero lamenta que a Catalunya "no només es va retallar la paga de 2012, com en altres comunitats, sinó també la de 2013 i 2014, que són part del sou de tres anys dels funcionaris públics", però a més, "també es van eliminar altres drets socials" obtinguts amb la negociació col·lectiva: fons socials, aportacions plans de pensions, productivitat, reducció del 15% de la jornada i sou als interins, que a Catalunya és un muntant molt elevat, paralització de l'oferta pública, etc: "Hi ha hagut moltes eliminacions de drets que no s'han recuperat encara per part dels empleats públics."

La diputada socialista lamenta que els i les socialistes "fa bastants anys que diem que el Govern que hi ha Catalunya té com a intenció i voluntat empetitir el sector públic i ho fa carregant a les famílies les tasques de cura als infants, a la gent gran, discapacitats... i nosaltres volem un sector públic fort capaç de donar qualitat al servei públic i generar un bon estat del benestar." Per Romero, les respostes i les solucions que demanen els funcionaris "no són només en relació a les pagues dobles, el Govern ha d'escoltar més i posar solucions."

Paraules clau: